Nikon Coolpix P2

Objavljeno: 1.2.2006 22:02 | Avtor: Peter Šepetavc | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: Januar 2006 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi

Nikonov aparat Coolpix P2 po večini zmožnosti spada med manj zmogljive kompaktne aparate, kljub temu pa se lahko pohvali z zmožnostjo, na katero pri kompaktnežih doslej še nismo naleteli. V aparat je namreč vgrajen brezžični omrežni vmesnik 802.11g, ki omogoča, da slike brezžično presnamemo v računalnik, če dokupimo Nikonov dodatek (Wireless Printer Adapter), pa celo tiskamo neposredno na tiskalnik brez pomoči računalnika. V računalnik (ki mora seveda imeti brezžični omrežni vmesnik) namestimo programsko opremo in shranimo profil v fotoaparat prek kabla USB (v aparat je lahko naenkrat shranjenih do devet profilov). Ko aparat po koncu namestitve odklopimo od kabla, je že pripravljen za prenos slik. Namestitev je resda nekoliko nerodna, saj moramo prvi profil ustvariti z računalnikom, ki ima neposredno priključeno brezžično omrežno kartico. Nadaljnji profili pa so lahko ustvarjeni tudi v računalniku, ki je z brezžično dostopno točko priključen prek ožičenega omrežja, ne neposredno. Doseg aparata je zaradi dokaj majhne antene nekoliko krajši, kot je npr. doseg prenosnika, za povezavo z brezžičnim vmesnikom v istem ali sosednjem prostoru pa zadostuje.

Coolpix P2 je sicer aparat s tipalom s petimi milijoni pik in razponom objektiva od 36 do 126 mm (3,5-kratna optična povečava). Napaja se iz litijevega akumulatorja, slike pa shranjuje bodisi v vgrajen pomnilnik (16 MB) bodisi na kartice SD/MMC. Zadnjo stran zaseda 2,5-palčni zaslon LCD (zasloni z 2,5-palčno diagonalo so v bolj ali manj vseh novejših aparatih običajni) in gumbi za nastavljanje. Optičnega kukala aparat nima.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki