Objavljeno: 27.9.2022 | Avtor: Matej Šmid | Monitor Oktober 2022

Nekaj manjših dodatkov in tukaj je – Pro!

Huawei je na področju pametnih telefonov zaradi ameriških sankcij bolj ali manj odmrl, vendar je zato na področju pametnih ur zaživel. In to tako, da je trenutno na voljo toliko različic in njihovih podrazličic, da se med njimi znajdejo le res največji navdušenci.

V Monitorju poplavi ur Huawei poskušamo slediti – iz serije 3 smo lani preizkusili model Watch 3 Pro, letos pa sta sledili še GT 3 in GT 3 Runner. Da o lanskih modelih 2 in pametnih paščkih (Band) niti ne govorimo. Seveda je vsak model na voljo še v več velikostih in materialih ter z različnimi paščki.

Kakorkoli že – aktualna bera pravi, da je trenutno najmočnejši model Watch 3 Pro, v nekoliko nižji seriji GT pa je zdaj najmočnejši, uganili ste, model Watch GT 3 Pro. Ura se od »nepro« modela razlikuje v tem, da ima dodan športni program za potapljanje, ki ga upravlja dodatno tipalo za vodni pritisk. Seveda ne gre za pravi potapljaški računalnik, vseeno pa bo za amaterske potapljače na vdih zanimivo izmeriti, do kakšne globine sežejo, in si pred naslednjim potopom odmeriti toliko počitka, kot ga bo svetovala ura.

Novost je tudi možnost izbire ure s kovinskim paščkom (poleg silikonskih in usnjenih različic), steklo na uri pa je zdaj safirno in zato manj občutljivo na praske.

Sicer ima ura odličen zaslon OLED (v velikosti 1,43 ali 1,35 palca). Baterija pri manjšem modelu tudi v praksi zdrži okoli tedna, pri večji pa okoli dva (!). Omogoča sprejem telefonskega klica oziroma pogovor, če je telefon toliko v bližini, da deluje povezava bluetooth. Seveda lahko nastavimo tudi prikazovanje telefonskih obvestil.

Pametne ure se v resnici najbolj uporabljajo kot športne ure in tudi tukaj je nekaj programskih novosti. Huawei je končno razumel, da amaterski športniki že uporabljajo nekatere ključne športne aplikacije, kot so Strava, Komoot ali Runtastic, zato novosti, kot je sicer dovolj dober Huawei Zdravje (Health), ne bodo posvojili. Beleženje GPS-sledi, srčnega utripa, odstotka kisika v krvi, »porabljenih kalorij« in podobnih, za amaterske športnike pomembnih podatkov zato na uri GT3 Pro samodejno »pade« tudi v zunanje aplikacije. S tem so ure Huawei končno postale tudi dovolj dobre športne ure.

V resnici nas je (tudi) pri uri GT3 Pro motila le rahla posledica ameriških sankcij proti Huaweiju – aplikacijo Zdravje, ki je za delovanje nujna, je namreč treba prenesti iz Huaweijeve mobilne trgovine, če nimate Huaweijevega telefona, pa z ustrezne spletne strani. Toda to je treba narediti le prvič in edinkrat, nato pa s tovrstnimi ovinki ne bo več težav.

Huawei Watch GT 3 Pro

Prodaja: Bolje založene trgovine.

Cena: Od 400 EUR naprej, odvisno od velikosti in materialov.

Za: Odlična ura, dodan program za potapljanje. Po novem se zna povezovati z drugimi športnimi aplikacijami.

Proti: Nekoliko nerodna začetna namestitev aplikacije Zdravje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji