Objavljeno: 11.6.2013 | Avtor: Matjaž Klančar | Monitor Posebna 2013

Nasveti na sto načinov

V Monitorju je rubrika z nasveti na voljo že od samih začetkov in tudi danes je eden izmed najpomembnejših delov revije. Prav je torej, da dobi mesto tudi v letošnji posebni poletni številki.

Nasvetom smo se »zares resno« posvetili prav v lanski posebni številki, saj je bilo vseh 96 strani sestavljenih »nasvetno«. Nasveti za Okna, nasveti za Mac, nasveti za telefone, nasveti za tablice, nasveti za … Trudili smo se pokriti prav vsako skupino uporabnikov, ki bere Monitor, in prav vsako njihovo posebno potrebo.

Tokrat smo si pod »nasveti« zamislili nekaj drugega – nasvete, kako se znajti v današnjem svetu, ki mu vlada poplava tehnike in »gugl«. Dejstvo je, da je danes vsakomur, ki ima dostop do spleta (in zna  angleško) omogočeno »izobraževanje« ali pa vsaj iskanje vsakršnih informacij, ki jih potrebuje pri vsakdanjem delu. Z dovolj truda, kritičnosti in predvsem časa lahko prav vsakdo najde to, kar v določenem trenutku potrebuje. Težava je, da ljudje predvsem slednjega nikoli nimamo dovolj, zato je kakovostne informacije v spletu v resnici zelo težko najti. Še posebej informacije, ki niso konkretne, temveč nekoliko zavite.

Konkretno – na katere spletne trgovine se obrniti, ko želimo kupiti katero izmed tehničnih naprav, o katerih pišemo v Monitorju? Je dovolj, če prideskamo do spletne strani najbližjega spletnega prodajalca ali je bolje pogledati tudi po specialistih iz tujine? In kaj če nas ob obisku slednje pričaka napis, da v majhno Slovenijo pač ne dostavljajo? Na naslednjih straneh si lahko preberete tudi o zvijačah, ki jih lahko uporabimo v takih primerih. Bi kaj od že rabljene opreme radi tudi prodali? Morda se ne bi ustavili ob slovenski Bolhi, temveč pokukali tudi čez mejo? Morda kar na eBay?

Da ne bodo tokratni nasveti le v oblakih (beri: »v spletu«), bosta poskrbela članka, ki bosta popihala na duše tistih (nas), ki se radi poigramo tudi s strojno opremo. Ste, recimo, vedeli, da je mogoče z nekaj preprostimi zvijačami (in/ali poceni programi) korenito pohitriti računalnik, tudi če je vanj nameščen superhitri SSD? In ali ste vedeli, da je na trgu najti množico naprav, ki se trudijo zmanjšati množico daljinskih upravljalnikov na mizi dnevne sobe? Poizkusili smo ločiti seme od plev, eno izmed teh naprav pa smo tudi preizkusili.

Vse to in še več na naslednjih straneh.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji