Objavljeno: 2.11.2006 12:55 | Avtor: Tadej Beravs | Monitor Oktober 2006 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

Nashuatec SPC411DN

Med novima barvnima laserskima tiskalnikoma Nashuatec SPC410DN in SPC411DN ni bistvenih razlik - zgolj hitrost izpisa, druge tehnične lastnosti pa so enake. Preizkusili smo zmogljivejši model SCP411DN z deklarirano hitrostjo izpisa trideset črno-belih ali barvnih strani na minuto. Sam tiskalnik je lično oblikovan in dokaj zmernih mer, zato prostor v pisarni zanj ni problem, vendar bo skoraj zagotovo nameščen nekje, kjer bo imelo do njega dostop več uporabnikov. Da je do bližnjega uporabnika bolj prijazen, je mogoče nekaj ventilacijskih šob tudi usmerjati. Med delovanjem sicer ni zelo hrupen, a pri daljšem tiskanju vendarle počasi postane nadležen.

Menjava tonerjev, ki so zanimivo oblikovani in prozorni (tako lahko dejansko vidimo, koliko je v njih še prahu), je zelo preprosta in poteka z zgornje strani. Uporabniški vmesnik na tiskalniku je zelo pregleden, tako da je brskanje ter nastavljanje tiskalnika povsem preprosto. Ima seveda serijsko vgrajen omrežni vmesnik, ki omogoča pregled in nastavitve tiskalnika prek spletnega brskalnika, prav tako tudi obračalnik listov. Tiskalnik je opremljen s predalom za 550 listov ter večnamenskim podajalnikom za sto listov. Dokupiti je mogoče še dva dodatna predalnika.

SPC411DN je, kar zadeva besedilni izpis, v svojem cenovnem razredu eden izmed najhitrejših barvnih tiskalnikov. Za petnajst strani dolg dokument porabi le osemintrideset sekund. Malce več težav mu povzročajo barvni elementi, saj devet strani dolgo poročilo natisne v oseminštiridesetih sekundah. Pohvaliti gre hitrost tiskanja na obe strani, kajti razlika pri tiskanju sedemindvajset strani dolgega dokumenta s tiskanjem na obe strani ali brez je le dobrih dvajset sekund.

Podporo PCL6 in PostScript 3 ter ločljivost 1200 pik na palec se zelo pozna na sami kakovosti izpisa. Besedilni odtis je zelo oster, prav tako podrobnosti, velike dve piki. Raster ni preveč opazen, le pri izpisu naše revialne naslovnice barve niso najbolj pravilne.

SPC411DN je na spodnjem cenovnem robu kategorije zmogljivih laserskih tiskalnikov, hkrati pa je dovolj bogato opremljen. Dokaj dobra je tudi cena odtisa, čeprav ga nekateri, sicer precej dražji konkurenti na tem področju pošteno prekašajo.

Nashuatec SPC411DN

Hitrost: 7.

Kakovost izpisa: 8.

Opremljenost: 7.

Cena izpisa: 6.

Vmesniki: Vzporedni, USB, omrežni.

Velikost (razred): A4 (dražji barvni).

Ločljivost: 1200 × 1200 pik na palec.

Navedena hitrost: 30 strani na minuto (črno-belo in barvno).

Tehnične lastnosti: 550 listov (predal), PCL 6 (PCL 5c + XL2.1) postscript 3, 256 MB.

Cena: 310.800 tolarjev.

Cena natisnjene ČB strani: 3,29 tolarja.

Cena natisnjene barvne strani: 20,53 tolarja.

Prodaja: Vibor, www.vibor.si.

Za: Kakovost odtisa, cena tiskalnika, tiskanje na obe strani.

Proti: Počasnejše tiskanje barvnih dokumentov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji