Nashuatec SP C220s

Objavljeno: 26.8.2008 14:43 | Avtor: Tadej Beravs | Kategorija: Laserski tiskalniki | Revija: Avgust 2008 | Teme: preizkus, tiskalnik, laser, nenehni testi

Osvežitev Nashuatecove ponudbe je poleg barvnih laserskih tiskalnikov dosegla tudi večnamenske laserske naprave. Trojček novih večnamenskih naprav se ne razlikuje bistveno od osnovnih izvirnikov, zgolj po dodanem optičnem bralniku in po možnosti še samodejnega podajalnika. Najmočnejšega predstavnika, SP C222sf, smo pred kratkim že imeli na preizkusu, tokrat pa je bil na preizkušnji najosnovnejši model, SP C220s.

Na prvi pogled SP C220s deluje zelo obetavno. Upravljalna plošča s številnimi gumbi, številčnico, funkcijskimi tipkami in zaslonom LCD daje vtis, da gre za večnamensko napravo, ki ima vgrajeno faksirno napravo, a kaj, ko na zadnji strani ni priključka za telefonsko vtičnico. Nashuatec si je privoščil preveč varčen način izdelovanja in tako vse tri modele stlačil v enaka ohišja, pri tem pa SP C220s pustil brez priboljškov in s šibkejšim procesorjem. No, in z nižjo ceno. Tako za razliko od drugih ne zmore posnemati PCL5 ali Postscript 3, vgrajenega ima 64 MB delovnega pomnilnika in je zmožen tiskati največ 16 strani na minuto (tako barvno kot črno belo). Pohvalno pa je, da so mu namenili omrežni vmesnik. To je pri pisarniški rabi skorajda nepogrešljivo. Res, da gumbov za hitro klicanje ne bomo potrebovali, le številčnica pride prav pri nastavitvi števila kopij ter pri morebitnem nastavljanju IP številke.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki