Naš izbor na Androidu, iPhonu in Windows Phone

Telefonske aplikacije, ki so našim preizkuševalcem ta mesec najbolj ostale v spominu.

Boris Šavc: Android

 Move to iOS. Pripomoček za prenos podatkov iz ene naprave v drugo je prva Applova aplikacija za operacijski sistem Android, ki v nekaj korakih preseli nekdaj gorečega privrženca Googla v jabolčni tabor.

 Snowball – Smart Notifications. Snežna kepa je opozorilno središče, ki nam prejeta obvestila na telefonu in iz nameščenih aplikacij pomaga razvrstiti po pomembnosti.

 Drivermode – Driving Interface. Program Drivermode nam postreže z uporabniškim vmesnikom za voznike. Med prikazom navigacije nam olajša delo z drugimi funkcijami telefona.

 AutoDash by Automatic je aplikacija, ki med vožnjo omogoča hiter dostop do navigacije, snemanja glasovnih beležk, klicanja in pošiljanja sporočil.

 Oulook Groups. Microsoftova aplikacija Outlook Groups nadgradi sodelovalne zmožnosti pisarniške zbirke Office 365.

 Adobe Illustrator Draw je mobilno orodje za izdelavo vektorskih risb, ki jih je moč izvoziti tako v namizni Illustrator CC kot tudi v Photoshop CC.

 Adobe Capture CC je mobilni pripomoček, ki oblikovalcem pomaga ustvariti ali zajeti določen barvni odtenek, vektorsko grafiko ali video filter.

 Task Browser: Tangram. Posebnež med spletnimi brskalniki je namenjen profesionalcem, ki bi radi v čim krajšem času obdelali kar največ informacij iz spleta.

 Minimal To Do. Program Minimal je preprost, a učinkovit seznam opravil.

 French lessons – Frantastique. Učne ure francoščine so prilagojene posameznikovim zahtevam, potrebam in predznanju. Dinamične lekcije so predstavljene humorno in omogočajo hiter napredek.

 Khan Academy. Priljubljeno spletno izobraževanje z več kot 3000 lekcijami iz matematike, ekonomije, umetnosti, računalništva in drugih področij je naposled na voljo tudi uporabnikom naprav z Androidom.

 BuzzFeed News. Spletišče BuzzFeed z novičarsko aplikacijo News uporabnikom naprav z Androidom pokaže svojo resnejšo plat.

 Wonderwall je aplikacija, ki ljubiteljem narave in pokrajinske fotografije ponudi bogato in rastočo izbiro čudovitih ozadij za njihove pametne naprave.

 Inkboard je programsko orodje za ljubiteljsko skiciranje, ki omogoča, da rišemo bodisi po fotografijah bodisi na prazen list.

 Currency FX – Exchange Rates je hitro, učinkovito in zanesljivo orodje za izračun denarnih enot in trenutnih tržnih cen žlahtnih kovin.

 Cocktailer – Cocktail Recipes. Privlačno oblikovana aplikacija Cocktailer že z imenom nakazuje, da je namenjena predvsem ljubiteljem mešanja (beri: pitja) raznovrstnih alkoholnih pijač.

 Ski Safari 2. Nadaljevanje križanca med simulacijo ekstremnih športov in neskončnega teka se izkaže z bolj strmimi pobočji, novimi okolji, številčnejšimi živalmi in igranjem s prijatelji.

 Eternity Warriors 4. Brezplačno igranje vlog v četrti izdaji zdravo osnovo nadgradi z izboljšano večigralnostjo in tedenskim dotokom novih nalog.

 Pokémon Shuffle Mobile. Prva igra Pokemon v operacijskem sistemu Android je stara znanka z Nintendove konzole 3DS. Zbiranje ljubkih figuric je na telefonu še lepše in privlačnejše.

 Card Crawl. Ročno risana igra s kartami je preprosta in hitro nalezljiva, zato lahko rečemo, da je Card Crawl androidna pasjansa.

Jure Forstnerič: iPhone

 Purify. Naprave iOS končno omogočajo blokiranje spletnih oglasov, trenutno je aplikacija Purify najboljša izbira za to.

 Productive. Aplikacija, s katero lahko spremljamo svoje navade in si jih tako izboljšamo ter si povečamo storilnost.

 Slack. Zadnje čase je Slack ena najbolj priljubljenih storitev za spletno komunikacijo, sploh znotraj projektov.

 OWA for iPhone. Za vse uporabnike profesionalnega Office 365 je Outlook Web Access za iPhone praktično nujni odjemalec za elektronsko pošto.

 Skype for Business. Še ena aplikacija za poslovne uporabnike, Skype for Business, je nova, prilagojena različica nekdanje  aplikacije Lync.

 Google Docs. Googlova spletna pisarna ponuja vse, kar bi si na iOS želeli, aplikacija Docs je namenjena ustvarjanju in urejanju besedil.

 Memrise. Program Memrise je namenjen urjenju spomina, ponuja različne igre in vaje za različne vrste spomina.

 Tayasui Memopad. Ena preprostejših aplikacij za shranjevanje beležk, Tayasui Memopad, je elegantna rešitev, v kateri lahko rišemo s prstom ali pisalom.

 Mindly. Aplikacija, namenjena izdelovanju miselnih vzorcev (»Mind map«), z njo si lahko organiziramo misli,  projekte itd.

 Radar Alarm. Nova aplikacija slovenskih avtorjev, Radar Alarm, nas opozarja na dogodke, ki nas čakajo na poti –  radarje, prometne nesreče itd.

 Vegetarious. Program za iskanje, shranjevanje in deljenje podatkov o vegetarijanskih in veganskih restavracijah z drugimi. Seveda omogoča tudi deljenje prek Facebooka in Twitterja.

 Magisto. Eden preprostejših urejevalnikov videa sam sestavi video iz posameznih odsekov in slik, ki jih vanj naložimo – izberemo le še temo in glasbeno ozadje.

 Bitstamp. Uradna aplikacija slovenske borze za nakup in prodajo digitalne valute Bitcoin. Bitstamp ponuja hiter dostop do uporabniškega računa.

 Hipstamatic. Aplikacija za fotografiranje, namenjena tistim, ki so navdušeni nad raznimi fotografskimi filtri, sploh takimi, ki spominjajo na klasični film.

 BombTube je namenjena vsem, ki pogosto poslušajo glasbo prek spletišča YouTube. Omogoča tudi izdelavo seznamov priljubljenih in podobno.

 The Foos Coding 5+. Igra, namenjena mlajšim (od petega leta naprej), v kateri se učijo osnovne logike programiranja s sestavljanjem posameznih korakov programa.

 Star Wars: Uprising. Čez poldrugi mesec se nam obeta nov film iz serije Star Wars, igra Uprising pa se dogaja v času med njim in starejšim Return of the Jedi.

 LSD – Line Square Dot. Enostavna, a nalezljiva igra, pri kateri moramo s hitrim risanjem črt žogico odbijati do naključno postavljenega kvadratka.

 Smashy Road. Zabavna arkadna igra vožnje avtomobila, pri kateri drvimo po prometnih ulicah, pri tem pa nas ves čas lovijo policisti.

 Agar.io. Nalezljiva spletna igra za več igralcev, v kateri začnemo kot majhna celica, ki z nabiranjem drugih celic raste – a pozor, izogibati se moramo celicam, ki so večje od naše.

Tilen Knaus: Windows Phone

 Total Commander. Ja, prav ste prebrali. Legendarni upravljalnik in pregledovalnik datotek Total Commander, ki ga uporablja vsak geek, ki kaj da nase, je zdaj na voljo tudi za Windows Phone.

 Enpass. Če potrebujete upravljalnik gesel in drugih skrivnih podatkov, a ne zaupate storitvam, kot je LastPass, preverite Enpass. Ta svoje podatke shranjuje v kriptirano datoteko, za sinhronizacijo datoteke pa poskrbite sami.

 Notes 4U. Ta program podobno kot Enpass shranjuje beležke, za njihovo sinhronizacijo med napravami pa poskrbite sami in storitev vklapljate po potrebi.

 Cozy - Nest Client. Aplikacija, s katero upravljate in nadzirate pametni termostat Nest in druge naprave tega izdelovalca ali pa na živi ploščici na hitro preverite stanje doma.

 Meme Generator Suite. Priročni podaljšek spletišča Meme Generator, s katerim boste svoja čustva in občutja izrazili tako, da vas bodo  razumele vse cool generacije.

 V-Bike. Enostaven in priročen kolesarski pripomoček, ki bo meril prevoženo razdaljo, čas, premagano višinsko razliko in vse skupaj prikazal pregledno in prilagodljivo.

 myAppFree. Prihranite denar z vsak dan svežimi akcijami za brezplačne aplikacije za Windows Phone in namizni Windows 8 ali Windows 10.

 Oh Clock. Enostavna aplikacija za ogled časa v različnih časovnih pasovih, ki je integrirana tudi s Cortano in jo nauči odgovarjati na vprašanja, koliko je zdaj ura v določenem kraju.

 DailyPic. Če vam je všeč vsak dan sveže ozadje na iskalniku Bing, si ozadja z aplikacijo prenesite in uporabite kot ozadje ali zaklenjen zaslon ali pa pustite aplikaciji, da jih samodejno menja.

 Candy Crush Soda Saga. Naslednja igra iz megauspešne serije Candy Crush Saga dodaja med bonbončke še plastenke s sladkimi pijačami, ki se jih je treba med pokanjem znebiti.

 Pixel Heritage. Za vse, ki še vedno ne moremo preboleti, da podjetja Nokia ni več, je tu posnemovalnik legendarnih naprav, s katerimi lahko posnamemo tudi zanič mobilne fotografske posnetke.

 Geo balance. Minimalistična igra, pri kateri je treba zložiti podane like v geometrijsko ravnovesje, v katerem morajo zdržati vsaj pet sekund, da si zaslužimo napredovanje na naslednjo stopnjo.

 Sago Mini Ocean Swimmer. Igrica za najmlajše iz zbirke podobnih iger, v katerih lahko malčki odkrivajo zunanji svet in se zabavajo s preprostimi in ljubkimi animacijami.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji