MSI Megabook VR 600x

Objavljeno: 18.12.2007 15:20 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: December 2007 | Teme: nenehni testi, prenosnik

MSI oglašuje svoj Megabook VR 600x kot najboljšo izbiro za prvi prenosnik, uvršča pa ga v svoj cenejši razred. Na to kaže tudi izbira procesorja. Gre za Intelov Celeron M 440, ki deluje s taktom 1,83 GHz. Procesor je zasnovan na Intelovi seriji Core Solo, od katere se razlikuje po polovičnem drugonivojskem pomnilniku L2 in temu, a nima varčevalne tehnologije SpeedStep. V preizkušenem prenosniku ga podpira 2 GB pomnilnika, kar je za ta razred nadpovprečno in vsekakor dobrodošlo.

Kljub izdatni količini pomnilnika pa se prenosnik na zmogljivostnih preizkusih izkaže razmeroma slabo. Pri poslovnem indeksu Winstone je dosegel oceno le 16,2, pri večpredstavnem indeksu pa 26,6. Vgrajeni akumulator zdrži solidni dve uri in 42 minut. Intelova integrirana grafična kartica pa nam da vedeti, da računalnik ni namenjen najnovejšim igram. Dodani disk ponuja 120 GB prostora, kar je za poceni prenosnik kar veliko. Za shrambo podatkov imamo seveda optično enoto (ki lahko piše tako na CD kot DVD), na voljo pa je tudi bralnik kartic (SD, MC, MMC in MS Pro).

Zakup člankov

Za daljši zakup pregleda člankov je potrebno biti prijavljen.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki