Objavljeno: 27.5.2014 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Junij 2014 | Teme: mobilna aplikacija

Mobilni recepti

Pametni telefoni imajo pamet, zato znajo precej več od običajnega odgovarjanja na klice, pošiljanja sporočil in občasnih fotografskih seans. Opremljeni z mnoštvom tipal so primerni za samodejna opravila, ki uporabniku na dnevnem redu lajšajo življenje z njimi. Po avtomatizaciji s plačljivim Taskerjem, ki ga uporabljamo že vrsto let, je napravam z operacijskim sistemom Android na voljo tudi storitev IFTTT.

Na Googlovem zemljevidu točno določimo krog, znotraj katerega se bo recept IFTTT izvajal.

Na Googlovem zemljevidu točno določimo krog, znotraj katerega se bo recept IFTTT izvajal.

Po Applovem operacijskem sistemu iOS smo samodejnih opravil IFTTT (If This Then That) deležni tudi uporabniki Androida. Sestavine, ki nam omogočajo utišanje telefona, samodejno prilagajanje videza uporabniškega vmesnika in predlagajo vremenu primerna oblačila, po novem vsebujejo gradnike za klic, fotografijo, opozorila, sporočila SMS, lokacijo in nastavitve naprave z Googlovim operacijskim sistemom. Našteti kanali v povezavi z uveljavljenimi, ki med drugim delajo z družabnim omrežjem Facebook, storitvijo za kasnejše branje Pocket in video spletiščem YouTube, omogočajo nepredstavljivo moč.

Možnosti so (skoraj) neomejene, še vedno pa jih je manj kot pri plačljivi storitvi Tasker, na katero prisegamo že vrsto let. Osrednji zaslon mobilne aplikacije IFTTT prikazuje zgodovino dejavnosti. Pri ustvarjanju receptov je redno spremljanje dnevnika dejavnosti nuja. Recepte lahko urejamo, brišemo, vklapljamo/izklapljamo ali delimo z drugimi.

Izbira kuhalnice/posode ali poteg prsta z desnega roba zaslona proti sredini razkrije seznam  receptov, ki so že na voljo, in omogoča ustvarjanje novih. Če želimo na primer telefon v službi utišati, najprej izberemo Android Device in poiščemo ukaz Connects to a specific WiFi network. Ko vnesemo ime omrežne povezave, ki bo sprožila trenutni recept, dodamo še navodilo za utišanje telefona (Android Device/Mute ringtone). Isto dosežemo z uporabo določanja lokacije, kjer za sprožilec izberemo Android Location, pogoj You enter an area, ki proži akcijo v območju izbrane lokacije, nato pa poiščemo službeni naslov in na Googlovem zemljevidu določimo krog, znotraj katerega bo recept deloval.  

IFTTT

Mobilna aplikacija za avtomatizacijo opravil.

Prodaja: Google Play.

Cena: Brezplačno.

✓    Živahna spletna skupnost, cena.

✗    Manj zmožnosti kot plačljiva konkurenca.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji