Medion Akoya P7612

Objavljeno: 22.12.2009 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: December 2009 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi

Tako imenovani "barebones" prenosniki so nekaj let nazaj pri nas povsem prevladovali med cenejšimi modeli. Imena, kot so Chiligreen, Gericom in HPC Note, so bila navzoča tako rekoč povsod. S časom pa so bolj znana podjetja iz sveta računalništva (HP, Dell, Lenovo, Toshiba, Acer, Asus itd.) znižala cene za vstopne modele in s tem so manj elitne znamke zgubile svoj razlog za obstoj. Toda z novimi supermarketi, ki so + v zadnjih nekaj letih zrasli v Sloveniji, smo dobili tudi nekaj novih, manj znanih znamk prenosnikov. Eden takih je model Akoya P7612 nemškega podjetja Medion, ki se pri nas prodaja v trgovinah verige Hofer.

Takoj moramo priznati, da nas je prenosnik prijetno presenetil. Gre za razmeroma velik računalnik, diagonala njegovega zaslona meri kar 17,3 palca. Oglašuje se kot večpredstavni prenosni računalnik, kar bo držalo. Velik zaslon ima namreč tudi visoko ločljivost 1600 × 900 pik, ki je kakor nalašč za ogled filmov. Zaslon je sicer svetleč, a manj kot pri nekaterih drugih izdelovalcih, tako da se dobro obnese in v njem ne vidimo preveč odsevov. Poleg prenosnika dobimo tudi televizijsko kartico DVB-T, ki jo priklopimo prek vmesnika USB. Pri Hoferju sicer pravijo, da podpira slovensko kodiranje MPEG-4, vendar smo pri nas videli le črno sliko, kar je ponavadi znak za podporo le MPEG-2. Prenosnik ima vgrajen zvočniški sistem 2.1, ki se pohvali s certifikatom Dolby Home Theater in se dobro obnese. Za priklop na televizorje ali računalniške zaslone pa skrbita izhoda HDMI in DisplayPort, žal pa ni starejšega izhoda VGA.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki