Objavljeno: 8.3.2005 19:04 | Avtor: Peter Šepetavc | Monitor Januar 2002 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

Lexmark W820n

Večina izdelovalcev tiskalnikov ponuja tudi kak model, ki se ne ponaša z najvišjo ločljivostjo izpisa, a je zato pravi dirkač. Lexmark je neučakancem, ki jim ni izpisovanje nikoli dovolj hitro, namenil tiskalnik W820n. O tem, da so si ga zamislili za najzahtevnejše odjemalce, priča tudi dejstvo, da ga je mogoče nadgraditi z obilico dodatkov.

W820n natisne 45 strani na minuto (na papir velikosti A4, tiskati zna tudi na papir velikosti A3) in se lahko pohvali z dvema predaloma za papir, v katera lahko vložimo po 500 listov. Če nam tudi to ni dovolj, dodamo še predal za 2500 listov ali pa poseben predal za pisemske ovojnice. Tiskalnik nastavljamo prek preglednih menujev. Priloženi so gonilniki za PCL 6 in postScript 3. Tiskalnik seveda lahko upravljamo tudi prek spletnega brskalnika.

W820n je res pravi dirkač, saj se hitro odzove na poslana opravila in tudi tiska v tem ritmu. Kakovost izpisa je zelo dobra, še posebno, če upoštevamo, da je najvišja ločljivost tiskalnika "le" 600 pik na palec oziroma 1200 pik algoritemsko. Besedilo je ostro in kontrastno. Na vektorski sliki pri tiskanju z gonilniki PCL opazimo nekaj napak, pa tudi prelivi so neenakomerni, izpis pri tiskanju s postscriptnimi gonilniki pa je zelo dober. Izpis bitne slike je nadpovprečen, rastri pa drobni.

Za Lexmarkov tiskalnik W820n se bodo ogreli predvsem tisti, ki potrebujejo čim hitrejše izpisovanje, za barvni izpis pa jim ni mar. Zaradi obilice dodatkov, ki jih je mogoče dokupiti - denimo optični bralnik - lahko tudi najzahtevnejši kupci tiskalnik učinkovito prikrojijo svojim željam.

Lexmark W820n

Velikost: A3.

Vrsta: PCL 6, postscript 3.

Ločljivost: 600 x 600 pik na palec (1200 algoritemsko).

Navedena hitrost: 45 strani na minuto.

Cena: 1.128.490 tolarjev.

Cena natisnjene strani: 2,79 tolarjev.

Za: Hitro tiskanje, lep izpis, na voljo je veliko dodatkov.

Proti: Slabši gonilniki PCL.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji