Lexmark E230

Objavljeno: 8.12.2005 00:37 | Avtor: Matjaž Klančar | Kategorija: Laserski tiskalniki | Revija: November 2005 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

Lexmark je v proizvodnji in prodaji kar najcenejših tiskalnikov, namenjenih rabi doma, že dalj časa zelo dober. Res pa je, da je z zares zelo nizkimi cenami do pred kratkim izstopal le pri brizgalnih modelih, pri laserjih pa se je tega lotili šele pred kratkim, z modelom E232. Ta se je kar naenkrat drastično pocenil, prestopil magično mejo 30.000 tolarjev in s tem, po našem ocenjevanju, zasedel prvo mesto med osebnimi laserskimi tiskalniki. Prav zanimivo, vendar je na cenovni točki "30.000 tolarjev" počasi nastala manjša gneča, saj se tja trudi zasidrati vsak izdelovalec, ki meri na domače in najmanj zahtevne uporabnike.

Ta "gneča" (ki jo je opaziti tudi na svetovnem trgu) je bila očitno dovolj velik razlog, da se je Lexmark odločil odskočiti od nje - navzdol, seveda. Najnovejši tiskalnik E230 je pravzaprav nekoliko oskubljena različica modela E232, ki pa se ponaša s kar 30 % nižjo ceno! "Oskubljen" pa je tako, da večina uporabnikov, še posebej domačih, tega ne bo niti opazila. Najprej je tu hitrost, ki zdaj ni več 21 strani na minuto, temveč le 17. V praksi je ta razlika komaj opazna - 15 strani besedila natisne v minuti in dveh sekundah namesto v 51 sekundah, kolikor zmore E232. Šele pri petdesetih straneh razlika postane opazna - 2:57 namesto 2:30. Dokumenti, ki obsegajo eno samo stran (preprosti, pa tudi zapleteni), se tiskajo bolj ali manj enako hitro, pri čemer je za prvo stran treba 10 sekund (pri E232 morda sekundo manj).

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki