Objavljeno: 29.9.2015 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Oktober 2015 | Teme: nenehni testi

Lenovo Miix 3 10

V senci dražjih modelov Yoga je Lenovo z nekaj meseci zamude začel prodajati tablico/računalnik Miix 3 v Evropi. Brez reklame in pompa sta modela z osem in deset palcev velikim zaslonom v prvi polovici leta zašla tudi k nam. Pod drobnogled smo vzeli večjega, ki se kljub nižji ceni zlahka meri s tekmeci iste blagovne znamke.

Dobrega pol kilograma težka naprava, debela manj kot centimeter, je v celoti iz plastike. Priloženo stojalo s tipkovnico doda skupni teži dodatnega pol kilograma in tablico opremi za resnejše delo. Zaradi varčevanja s prostorom je tipkovnica precej spremenjena, ni na primer tipke Windows, zato zahteva nekaj začetnega prilagajanja. Nagrajeni smo s tipkami skorajda običajne velikosti, zadovoljivo odzivnostjo, blagostjo pritiska ter nemotečim zvokom. Tipkovnica predstavlja odličen nadomestek za katerokoli zaslonsko rešitev vnosa besedila. Izkaže se tudi sledilna ploščica ClickPad, velika 90 × 54 mm, ki je brez gumbov in podpira geste. Tablica je opremljena s povezavami microUSB 2.0, microHDMI in 3,5 mm širokim vhodom za slušalke. Za brezžično povezljivost poskrbita WiFi 802.11 b/g/n in Bluetooth 4.0. Kamera z ločljivostjo 2 MP zadosti spletnim potrebam. Baterija z zmogljivostjo 6800 mAh po besedah izdelovalca zadostuje za sedemurno delo. V praksi je dolgoživost krajša, to še posebej velja, če imamo na tablico priklopljeno tipkovnico.

Desetpalčni model tablice Lenovo Miix 3 se ponaša z zaslonom IPS ločljivosti 1920 × 1200 pik. Zaslon, občutljiv za hkratni dotik desetih prstov, precej neodvisno od zornega kota gledišča prikaže ostro in kontrastno sliko. V osrčju naprave tiktaka energijsko varčen štirijedrni procesor Intel Atom Z3735F s hitrostjo 1,83 GHz, ki zadostuje za spodobno delovanje priloženega operacijskega sistema Windows 8.1. Naprava ima še 2 GB pomnilnika RAM ter 32 GB podatkovne shrambe za shranjevanje podatkov in nameščanje dodatnih aplikacij. Šibka točka strojnih mišic je grafična enota Intel HD Graphic, ki na papirju sicer podpira knjižnico DirectX 11, a v praksi ne zadostuje za poganjanje novejših in zahtevnejših iger. Miix 3 10 ni naprava za igre, brez težav pa predvaja video z ločljivostjo 4K, zahvaljujoč podpori kodeku H.264. Ker Okna zahtevajo precejšnjo natančnost zaznavanja dotika, prsti za resnejše delo s sistemom ne zadostujejo. Priporočamo nakup pisala, ki bi tablici lahko bilo priloženo že spočetka. Operacijskemu sistemu Windows je priložen pisarniški paket Office 365 z vključeno enoletno naročnino.

Pomanjkanje reklame za modele Miix je logično. Lenovo ne želi sam sebi pljuvati v skledo. Kljub očitnim kompromisom gre za tablico, ki se enakovredno meri z dražjimi modeli Yoga. Tablica Miix 3 10 naredi dober vtis. Izpostaviti velja zaslon, ki bi sicer lahko bil malenkost svetlejši, a se odkupi z natančnim in kontrastnim prikazom vsebine. Z vključenim paketom Office 365 in priloženim ovitkom oziroma stojalom s tipkovnico Lenovo razkriva, da je naprava mišljena predvsem za pisarniška opravila. Tako delo Miix 3 10 opravlja brez težav, za zahtevnejša opravila pa bo treba poseči globlje v žep.

Lenovo Miix 3 10

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: www.alterna.si, www.diss.si, www.mikropis.si.

Cena ob objavi: 300 EUR.

✓    Zaslon, ovitek s tipkovnico, priloženi Office 365.

✗    Malo diskovnega prostora.

4514802

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji