Objavljeno: 24.9.2013 | Avtor: Blaž Seliškar | Monitor Oktober 2013 | Teme: nenehni testi

Lenovo Thinkpad T430u

Lenovo Thinkpad T430u je uglajen, tanek poslovnež. Gre namreč za ultrabook, ki se ponaša z odlično strojno opremo, ki bo navdušila tako poslovneže kot marsikaterega domačega uporabnika.

Že znano zadržane linije iz Lenova na prvi pogled ne navdušujejo, ohišje pa je dovršeno in dodelano, v rokah vliva dober, kompakten občutek. Pod črnim pokrovom z gumiranim zaključkom se skriva 14-palčni zaslon, ki sliko prikazuje v ločljivosti 1366 × 768 pik. Zaslon ni eden boljših, kar smo jih videli v tej velikosti, ob spodnjem robu je opaziti tudi nekoliko slabšo osvetlitev. Pod zaslonom najdemo preverjeno tipkovnico, ki ne razočara, le ob pritisku nekaterih tipk smo opazili nekaj malega zatikanja. Med tipkami zasledimo krmilno paličico, ne manjka niti dovolj velika sledilna ploščica. Za klikanje lahko uporabimo tipke nad drsno površino ali pa pritiskamo kar sledno ploščico. Za upravljanje je torej dobro poskrbljeno in tudi za vse okuse.

Preizkušeni model je opremljen z Intelovim procesorjem Core i7 3517U, ki teče pri 2,20 GHz, 8 GB rama in ima 128 GB disk SSD. Za grafiko poskrbi grafična kartica GeForce GT620M z 1 GB lastnega pomnilnika. Ta bo prevzela delo, ko Intelov procesor HD Graphics 4000 ne bo kos našim opravilom. Prenosnik se je pri preizkušanju izkazal za zelo hitrega. Omeniti velja tudi dobro hlajenje omenjene strojne opreme, ki poskrbi, da se prenosnik ne greje pretirano tudi pri zahtevnejši rabi.

Zaradi tanjšega ohišja se sprijaznimo tudi z nekaj kompromisi. Predvsem zaradi priključkov. Tako najdemo na desni strani le dva vhoda USB različice 3.0 in LAN in vhod za slušalke, na desni pa čitalnik pomnilniških kartic. Pod zaslonom na zadnji strani se skriva vhod MiniDisplay in izhod HDMI. Optične enote ni. Poskrbljeno je tudi za brezžično povezljivost, v bolje opremljenih modelih boste imeli na voljo tudi prostor za kartico SIM.

Baterija je na naših preizkusih zdržala dobrih pet ur. To bi moralo zadostovati tudi zahtevnejšim uporabnikom. Glede na velikost in težo, manjšo od dveh kilogramov, nas bo lahko spremljal na poti in se ne bomo obremenjevali z dodatnim bremenom za prenašanje.

Lenovo Thinkpad T430u

Hitrost (SYSmark Productivity): 231.

Hitrost (SYSmark VideoCreation): 287.

Trajanje delovanja: 5 ur 3 minute.

Mere: 34,0 × 23,6 × 2,0 cm, 1,9 kg .

Značilnosti: Intel Core i7 3517u, 2,20 GHz, 8 GB RAM, 128 GB disk SSD, WLAN 802.11 b/g/n, bluetooth.

Zaslon: 14,0-palčni, 1366 × 768 pik.

Operacijski sistem: Microsoft Windows 7 professional.

Cena: 1220 EUR

Prodaja: www.alterna-i.si, www.diss.si, www.mikropis.si

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ ZGRADBA IN OPREMA

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ VELIKOST IN TEŽA

✓    Velikost, kakovost materialov.

✗    Nekaj zatikanja pri tipkanju, ločljivost zaslona.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji