Objavljeno: 24.12.2010 11:39 | Avtor: Vlado Robar | Monitor December 2010 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi

Lenovo IdeaPad B560A

Prenosnik IdeaPad B560A je navzven videti kot značilen notes za domačo rabo, vendar ima nekaj značilnosti, ki so zanimive tudi za rabo v poslovnih okoljih. V mislih imamo predvsem zaščito podatkov PortLocker, ki v kombinaciji z bralnikom prstnih odtisov preprečuje nepooblaščeno kopiranje podatkov na ključke in zunanje diske z vmesnikom USB.

Prenosnik temelji na Intelovem procesorskem naboru HM55 Express in procesorju Core i3, ki utripa s frekvenco 2,4 GHz. Ob pomoči 3 GB pomnilnika je prenosnik dosegel dokaj dobre rezultate na hitrostnih preizkusih.

Grafični podsistem prikazuje sliko ločljivosti 1358 × 768 pik na 15,6-palčnem zaslonu LED in podpira tehnologijo Optimus podjetja nVIDIA. Ta omogoča hipno preklapljanje med dvema grafičnima karticama, integrirano Intelovo in diskretno nVidiino. Prva naj bi bila varčnejša, druga pa zmogljivejša. Slednje je sicer res, sodeč po naših preizkusih pa ne drži, da bi trajanje delovanja bilo daljše ob uporabi Intelove grafike. Resnici na ljubo tudi sama integrirana grafika omogoča delovanje v dveh načinih, optimiziranih na bodisi zmogljivost bodisi porabo energije. Kakorkoli, rezultati preizkusov grafike (3Dmark 2001 in 2006) so dokaj skromni, medtem ko se prenosnik izkaže na hitrostnem preizkusu SysMark 2007 - VideoCreation.

IdeaPad 560A je povprečno opremljen z vmesniki. Poleg treh vmesnikov USB 2.0 in kombiniranega eSATA/USB se lahko pohvali še s HDMI in VGA. Za povezovanje z drugimi računalniki poskrbijo ožičeni in brezžični omrežni vmesnik ter bluetooth. Nad zaslonom je vgrajena spletna kamera, najdemo pa tudi bralnik pomnilniških kartic. Pogrešali smo režo za razširitvene kartice ExpressCard.

Tipkovnici je dodan tudi številski del, zaradi česar so preostale tipke stlačene skupaj, a je občutek pri tipkanju še zmeraj nadpovprečno dober. Sledilna ploščica in njeni ravno prav trdi tipki dobro opravijo svoje delo.

6-celični akumulator premore skromno nazivno zmogljivost 4100 mAh, a so inženirji pri Lenovu vse dele odlično povezali v celoto, saj prenosnik deluje brez zunanjega napajanja skoraj štiri ure.

Na disk je nameščeno okolje Windows 7 za rabo v poslovnih okoljih in obilica programov za uspešnejše delo s prenosnikom. Omenimo zgolj McAfeejev protivirusni program Plus z dvomesečno naročnino in Microsoftov Office 2010, brezplačno različico Starter (Word in Excel).

Lenovo IdeaPad B560A

Hitrost (SYSmark Productivity): 141.

Hitrost (SYSmark VideoCreation): 159.

Trajanje delovanja: 3 ure 48 minut.

Mere: 37,6 × 24,8 × 3,6 cm, 2,4 kg.

Značilnosti: Intel Core i3 M370, 2,4 GHz, 3 GB RAM, 500 GB disk, WLAN 802.11 b/g/n.

Zaslon: 15,6-palčni, 1366 × 768 pik.

Operacijski sistem: Windows 7 Professional, 64-bitni.

Cena: 664 EUR.

Prodaja: www.asbis.si

Zgradba in oprema: 8.

Velikost in teža: 8.

Za: Trajanje delovanja, cena, kakovost tipkovnice.

Proti: Ni razširitvene reže ExpressCard.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji