Objavljeno: 13.7.2005 21:12 | Avtor: Arnold Marko | Monitor Julij 2002 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

Kyocera FS-9100DN

Model FS-9100 so pri Kyoceri predstavili skupaj z modelom FS-9500, ki smo ga predstavili aprila. Tako kot predhodnik, to je model FS-9000, ima deklarirano hitrost 36 strani na minuto, izboljšave pa se skrivajo predvsem v hitrejšem prenosu in obdelavi prve strani - torej je čas do začetka tiskanja krajši. To precej vpliva na končni čas, predvsem pri krajših dokumentih (kar večina dokumentov tudi je), čeprav še vedno ne dosega hitrosti nekaterih konkurentov. Napredek je tudi "viden", saj je FS-9100dn oblikovan zelo zanimivo, posebej izstopa kombinacija črne in bele plastike ter opazno nameščena krmilna plošča na levi strani tiskalnika. Ta omogoča dober nadzor in preprosto nastavljanje možnosti tiskalnika, le zaslon LCD bi lahko bil večji.

Tiskalnik ima v osnovni različici dva predala za 500 listov papirja velikosti A3 vsak, na desni strani tiskalnika je še zložljiv večnamenski podajalnik, ki sprejme do 200 listov papirja, z dodatnimi predali in podajalniki ga lahko razširimo do največje skupne zmogljivosti 4000 listov. Odlagalnika, ki bi omogočal tiskanje po ravni poti papirja, Kyocera FS-9100DN v osnovni izvedbi nima. Ločljivost tiskalnika je 600 × 600 pik na palec, lahko pa uporabljamo tudi tako imenovano ločljivost FastRes 1200, ki uporablja ločljivost 1800 × 600 in ne vpliva na hitrost, najvišja ločljivost pa je programskih 2400 × 600 pik na palec. Pohvaliti velja tudi tiho delovanje tiskalnika in dodatne rešitve, prijazne do okolja, ki so že kar nekaj časa stalnica v Kyocerinih izdelkih.

Hitrost tiskanja se sklada z navedbami izdelovalca prav v vseh preizkusih, kar je na našem preizkusu pomenilo 32 s za izpis 15 strani dolgega besedila, 22 s za izpis 9 strani dolgega poročila in prav toliko za izpis velike 25-megabajtne slike iz Photoshopa. Sicer je kakovost tiskanja praktično enaka tisti pri močnejšem modelu FS-9500DN. Črke besedil so ostre in čitljive, tudi prekrivnost črne je dobra. Pohvaliti gre tudi postscript, ki ima le malo napak, bitna slika pa je zaradi dobrih prelivov in veliko vidnih podrobnosti zelo lepa. Seveda pa je največja prednost Kyocere gotovo poceni izpis, okoli 1,10 tolarja na stran, kar je sploh najceneje med konkurenco laserskih tiskalnikov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji