Kodak EasyShare V705

Objavljeno: 27.2.2007 03:19 | Avtor: Peter Šepetavc | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: Februar 2007 | Teme: nenehni testi

Kodak je z novim članom družine aparatov V z dvojnim objektivom nadgradil model V570 z zmogljivejšim tipalom, ki po novem omogoča zajemanje fotografij z ločljivostjo 7 megapik. Aparat se sicer od predhodnika, ki smo ga opisali lani aprila, po drugih tehničnih značilnostih ne razlikuje. Gre za žepni aparat s kovinskim ohišjem, katerega odlika sta dva objektiva: prvi omogoča dokaj klasični razpon slikanja s trikratno optično povečavo, ki v 35 mm formatu ustreza goriščnici med 39 in 117 mm, drugi pa ima nespremenljivo goriščno razdaljo 23 mm. Slednja pride prav pri slikanju v manjših prostorih in pri zajemu panoramskih fotografij, saj lahko z V705 zajamemo precej širši kot, kakor zmorejo konkurenti.

Zadnji del zaslona zaseda velik, 2,5-palčni zaslon. Nastavljanje aparata je zato nekoliko nerodno, saj so vsi gumbi stisnjeni na desno stran ohišja in so precej skupaj. Nastavitveni menuji so pregledni, aparat pa glede na zmožnosti ne meri na bolj zahtevne uporabnike, saj ne ponuja ročnega nastavljanja zaslonke in osvetlitvenega časa. V primerjavi s predhodnikom so nekoliko povečali razpon občutljivosti ISO: V705 ponuja slikanje z občutljivostjo med ISO 50 in 1000. Posebnost aparata je podpora panoramskemu načinu slikanja, ki omogoča "lepljenje" več zaporednih posnetkov že v samem aparatu. Rezultat sicer ni tako dober, kot če slike združujemo na računalniku, a za natančnejše roke povsem zadošča.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki