Objavljeno: 27.1.2015 | Avtor: Matej Šmid | Monitor Februar 2015

Igrača, ki je nekaj več

Pri Monitorju smo sicer sami zadrti resneži, preizkušamo računalnike, tiskalnike in strežnike, pa vendar se nam srce tu in tam tudi omehča – še posebej, ko dobimo v roke igračo, ki se zna povezati z našim mobilnim telefonom.

Parrot je zanimivo podjetje, ki se je pred časom proslavilo z zelo zanimivimi daljinsko vodenimi kvadrokopterčki (enega smo preizkusili tudi v Monitorju), svojo slavo pa počasi nadgrajuje še z drugimi igračami, ki se »pametno« povezujejo.

V roke smo tako dobili zanimivo igračo, ki smo jo ljubkovalno poimenovali kar »skokica« in je enako navdušila tako nas kot naše otroke. Jumping Sumo je majhen dvokolesnik z vgrajenim hitrim elektromotorjem in posebno vzmetjo, s katero zna skočiti skoraj meter visoko. Narejen je zelo robustno, zato mu skoki in zaletavanje v pohištvo ne pridejo do živega, hitrost in gibčnost pa ga naredita zelo zabavnega.

S telefonom (Android ali iPhone) ga upravljamo kar tako, da v zavojih nagibamo telefon, obenem pa s prstom po zaslonu upravljamo hitrost naprej ali nazaj. Z dodatnimi izbirami lahko Suma izstrelimo ali pa mu naložimo izvajanje ene od vgrajenih zvijač, med katerimi igrača kombinira več »gibov«, kot so zavijanje, skakanje in vrtenje okoli osi. Pri tem seveda spušča divje piskajoče zvoke.

K zabavnosti pripomore tudi kamera, ki sliko v živo prenaša na naš mobilni telefon (Android ali iPhone), saj lahko tako skokico vozimo tudi okoli ovinkov, v sosednje sobe in tam z vragolijami prestrašimo nič hudega sluteče, hm, sodelavce. S pritiskom na telefonsko »tipko« lahko tudi zajamemo trenutno sceno, ki jo vidi robotek, zajemanje videa pa je omogočeno le, če vanj vtaknemo ključek USB (brezžično ga v telefon ne zna pretočiti). Ključek mora biti tipa microUSB in ne prevelik. Med preizkusom s predolgim ključkom se nam je skokica med gibanjem nevarno nagibala in skorajda prevrnila, saj smo ji s ključkom porušili ravnotežje.

»Skokico« upravljamo s telefonom, na voljo pa je ročno vodenje in kar nekaj vgrajenih zvijač.

»Skokico« upravljamo s telefonom, na voljo pa je ročno vodenje in kar nekaj vgrajenih zvijač.

Težava igrače je pravzaprav ravno v njeni gibčnosti in lahkosti. Zaradi te ima vgrajen akumulator, ki zdrži le slabih 15 minut igranja, ta čas pa se še dodatno skrajša, če jo prisilimo, da velikokrat skoči. Prav skoki so namreč tisto, kar Sumu pobere največ energije, glede na številke, ki jih sproti prikazuje na zaslonu telefona, kar nekaj odstotkov na vsak skok. Ko je akumulator pri koncu, nam skakati sploh ne pusti, lahko ga samo še vozimo.

Rečemo lahko le še to, da se nam zdi, da je 170 evrov malce veliko za igračo. Po drugi strani pa zlahka najdemo tudi dražje. In manj zabavne.  

Parrot Jumping Sumo

Igrača na daljinsko vodenje.

Prodaja: www.istyle.eu.

✓    Zabavna in trpežna igrača, ki se je ne naveličamo prav hitro.

✗    Akumulator zdrži le 15 minut, video snema le na ključek USB.

4335259

Video

O tem, kako se igrača obnese v praksi, smo posneli tudi zabaven video posnetek: www.monitor.si/jumping_sumo

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji