Objavljeno: 25.4.2017 | Avtor: Matej Šmid | Monitor Maj 2017

HTC U Play

Drugi član družine U je telefon Play, ki ima z večjim Deluxom skupno le zunanjo podobo. Tudi Play je namreč na zadnji strani ukrivljen/izbočen, nekoliko debelejši in svetleč (steklen). Model, ki smo ga dobili na test, je bil modre barve, ki je zares izstopala in je bila prav všečna, čeprav so se tudi na njej hitro nabrali prstni odtisi.

Sicer pa je Play po specifikacijah model srednjega razreda, saj ima Mediatekov procesor Helio 10. Gre za 8-jedrni procesor, a so jedra »počasnega tipa« A53, pa še to le štiri s frekvenco 2 GHz, štiri pa so počasnejša, 1,1 GHz. Na hitrostnih testih zato telefon ne blesti, čeprav mu 3 GB pomnilnika pomaga, da so v praksi zagoni in preklopi med programi popolnoma mehki.

Zaslon je 5,2-palčni ločljivosti 1920 × 1080 pik, nenavadno pa je, da vse skupaj poganja starejši Android 6.0. Še posebej, ker gre za nov telefon, predstavljen januarja letos.

Programsko je Play enak modelu Ultra, kar žal pomeni tudi to, da se čez noč izprazni, tudi ko z njim ne počnemo ničesar. Pomeni pa tudi to, da je uporabniški vmesnik Sense intuitiven in ga je enostavno uporabljati, zato bo delo z njim užitek.

Ah, da, to, kar smo zapisali za model Ultra, velja tudi za Play – telefon je predrag. 450 evrov je pač cena, za katero je mogoče dobiti že precej bolje opremljene telefone, kot nam ga ponuja HTC.

HTC U Play

Prodaja: Operaterji.

Cena: 450 EUR.

Za: Čist uporabniški vmesnik.

Proti: Programske težave s porabo energije.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji