Objavljeno: 26.10.2010 | Avtor: Tadej Beravs | Monitor Oktober 2010 | Teme: preizkus, tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi

HP Photosmart Wireless e-All-in-one

Hewlett Packard je v ponudbi večnamenskih naprav Photosmart uvedel novost, oziroma jim je dodal dodatno nalogo. Poleg tiskanja, fotokopiranja in optičnega branja so večnamenske naprave e-All-in-one povezane tudi v splet. Podobno je to storil že Lexmark z modelom Prestige Pro805, ki je pustil mešane občutke. Delovanje novega sistema smo si podrobneje ogledali s preizkusom večnamenske naprave Photosmart Wireless e-All-in-one.

Večjih razlik v primerjavi s predhodnim modelom Photosmart ni, še vedno gre za večnamensko napravo, ki je namenjena nezahtevnim uporabnikom. Kljub temu je tiskalnik v primerjavi s konkurenti razmeroma hiter. Za pet strani navadnega dokumenta porabi le sedemintrideset sekund, za fotografijo, natisnjeno na svetleč papir, velikosti A4, pa tri minute. Barvno fotokopiranje je tudi razmeroma hitro, saj za pet fotokopij porabi manj kot dve minuti, kar je precej hitro tudi v primerjavi z dražjimi konkurenti.

Kakovost tiska je razmeroma dobra, pri hitrejšem izpisu pa se hitenje precej pozna na kakovosti. Kakovost natisnjenih fotografij je prav tako zadovoljiva, le raster je nekoliko bolj viden v primerjavi s konkurenti. Pri tiskanju na svetleč papir se kakovost odtisa izboljša, opaziti je bilo le manjša barvna odstopanja pri temnejših odtenkih. Prav tako nismo opazili večjih odstopanj v kakovosti črno-belih in barvnih fotokopij. Najvišja ločljivost tiskanja je tako 4800 x 1200 pik na palec, za tisk pa uporablja štiri ločene barvne kartuše. Ločljivost optičnega bralnika je nekoliko nižja, 1200 pik na palec.

Upravljanje večnamenske naprave je razmeroma preprosto. Namesto številnih gumbov je na voljo barvni zaslon LCD, ob robu pa prostor za tipke, občutljive za dotik. Med namestitvijo gonilnikov v osebni računalnik lahko tiskalnik s kablom USB povežemo z brezžičnim omrežjem, to pa lahko storimo tudi na samem tiskalniku, le vnos gesla je nekoliko otežen, saj zaslon ni občutljiv za dotik in nam ne ponuja virtualne tipkovnice, kot jo ponuja Lexmarkov tiskalnik. Po uspešni namestitvi se tiskalnik poveže v omrežje, od tam pa si lahko nanj namestimo oz. uporabljamo želene aplikacije. Tako lahko pregledujemo oz. tiskamo dnevne novice, fotografije, komercialne izdelke, kot so pobarvanke ali origamiji filmskih akcijskih junakov, na voljo so tudi igre kot sudoku ali labirint, ozadja za papir, notna črtovja in še bi lahko naštevali. Tiskalniku lahko ustvarimo tudi edinstven elektronski naslov, na katerega lahko s pomočjo mobilnih telefonov in drugih naprav pošiljamo fotografije, ki jih tiskalnik brez pomoči računalnika natisne.

Zaradi močnega povečanja števila mobilnih naprav je tak način tiskanja vsekakor dobrodošel. A vendar smo mnenja, da bo uporabljen tako pogosto, kot je bil do zdaj uporabljen vmesnik PictBridge. Namreč zaradi visokih cen izpisa marsikdo fotografijo najprej pregleda na samem računalniku, preden jo natisne. Tudi aplikacije na tiskalniku so, predvsem za mlajše, zanimive. Vendar nas žal tiskanje dnevnih internetnih novic stane precej več, kot če bi kupili časopis. Pri HP Photosmart Wireless nas črno-beli izpis stane 13 centov, barvni pa kar 75 centov.

HP Photosmart Wireless e-All-in-one

Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, bralnik pomnilniških kartic.

Tiskanje: 8.

Fotokopiranje: 8.

Optično branje: 7.

Cena izpisa: 2.

Vmesniki: USB, WLAN.

Cena: 129 EUR (izmerjena cena ČB strani 13 centov, izmerjena cena barvne strani 75 centov).

Prodaja: Partnerji HP, www.hp.com/si/partnerji.

Za: Hitrost tiska, cena, povezljivost.

Proti: Cena barvnega izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji