Objavljeno: 27.2.2012 11:32 | Avtor: Blaž Hafner | Monitor Februar 2012 | Teme: brizgalnik, tiskalnik, nenehni testi

HP Photosmart 7510

HP Photosmart 7510 je zmogljivejši brat modela 5510. Tako kot cenejši član serije Photosmart je oblečen v črno zunanjost in se ponaša z zaslonom LCD, občutljivim za dotik, ki pri modelu 7510 meri 4,3 palca. Del ohišja, na katerem je zaslon, spominja na mobilni telefon ali tablico in je nastavljiv po nagibu. Na žalost ni odstranljiv, kot je bil pri lanskem modelu Photosmart eStation C510, kjer je bil zaslon dejansko tablica z lastno baterijo in operacijskim sistemom Android, ki je skrbel za krmiljenje naprave.

V primerjavi z modelom 5510 je delo s papirjem na neprimerno višji ravni. Kaseta za papir sprejme 145 listov, obenem pa imamo na voljo še kaseto za tiskanje fotografij, velikih 10 × 15 cm, ter odlagalnik, ki je primerno trden in zanesljiv. Vsekakor dobrodošle izboljšave, ki lajšajo delo z napravo. Poleg tega ima Photosmart 7510 tudi obračalnik za tisk na obe strani.

Povezovanje poteka po brezžičnem omrežju ali prek priključka USB. Vhoda za neposredno tiskanje s fotoaparatov PictBridge žal ni, je pa vgrajen bralnik pomnilniških kartic. Enako kot pri modelu Photosmart 5510 imamo na voljo dostop do spletnih aplikacij in možnost tiskanja po elektronski pošti, kar pomeni, da lahko napravi pošiljamo dokumente prek pametnih mobilnih telefonov in tablic. Vsekakor dobrodošla zmožnost.

Pri črno-belem tiskanju je navedena ločljivost 600 pik na palec, pri barvnem pa kar 9600 × 2400 pik na palec. Na testu smo bili ne glede na vrsto dokumenta vsakič navdušeni nad kakovostjo. Najbolj pa so izstopali dokumenti, natisnjeni na svetleč fotografski papir, ki so bili videti skoraj brezhibno. Obenem je Photosmart 7510 med vsemi preizkušenimi brizgalnimi večfunkcijskimi napravami v naši razpredelnici v samem vrhu po hitrosti. Tudi kopirni del ne razočara. Tipalo z ločljivostjo 1200 pik na palec skrbi za hitro in zanesljivo branje, ki lepo dopolnjuje tiskalno enoto. Na vrhu naprave je vgrajen tudi samodejni podajalnik, ki lajša branje in kopiranje večjega števila dokumentov.

HP Photosmart 7510 je v skoraj vseh pogledih brez napak. Edini očitek bi bil visoka cena barvnega tiska, a menimo, da je naprava kljub temu vredna svojega denarja, saj se je odrezala odlično ne glede na nalogo, ki smo ji jo zastavili. Omenimo še odličen uporabniški vmesnik na velikem zaslonu LCD in zmožnost tiskanja na obe strani in dobimo lepo zaokroženo vsestransko napravo, ki jo ob nakupu ne gre spregledati.

HP Photosmart 7510

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Tiskanje: 9.

Fotokopiranje: 9.

Optično branje: 9.

Cena izpisa: 2.

Vmesniki: USB, Wi-Fi.

Velikost (razred): A4 (večnamenska brez faksa).

Ločljivost: 600 pik na palec (črno-belo), 9600 × 2400 pik na palec (barvno).

Navedena hitrost: 33 strani na minuto.

Cena: 199 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 13 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 75 centov.

Prodaja: Partnerji HP.

Za: Kakovost izpisa, hitrost, zaslon LCD, tisk na obe strani.

Proti: Cena barvnega izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji