Objavljeno: 24.4.2007 02:43 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor April 2007 | Teme: brizgalnik, tiskalnik, nenehni testi

HP OfficeJet 5610

HPjeva večnamenska naprava OfficeJet 5610 je nedvomno ena izmed cenejših. Poleg tiskalnika ima še optični bralnik, kopirni stroj in faks, po ničemer od tega pa pravzaprav ne izstopa.

Velikost je povprečna, tiskalnik se povsem lepo poda na mizo, s težo 5,9 kg pa je med lažjimi. Na prednji strani imamo spodaj večnamenski podajalnik listov, nad njem pa odlagalnik. Slednji ima jeziček, ki zaustavi papir, ki ga moramo pri najhitrejši hitrosti tiskanja (draft) obvezno uporabiti, saj natisnjeni listi kar letijo ven. Nad tem je črno-beli zaslon, prek katerega lahko v slovenščini nastavimo število fotokopij, povečavo in pomanjšavo itd. Zgornjo stran dvignemo za dostop do optičnega bralnika, za fotokopije pa je na voljo samodejni podajalnik, le paziti moramo, da liste vstavimo pravilno, da jih torej potisnemo dovolj v režo.

Kakovost tiska je solidna, le pri svetlečem papirju je opaziti nekaj razlivanja oziroma cvetenja. Tudi zajem slike je dober, pohvalimo lahko tudi tako imenovani HP Solution Center, ki olajša delo z napravo. Tisk je sicer povprečno hiter, le pri višji kakovosti postane tiskalnik zelo počasen. Tako smo za tisk A4 bitne slike v Photoshopovem formatu PSD (na svetleč papir) potrebovali skoraj šest minut in pol. Čas branja barvnega lista A4 je enaintrideset sekund, pri črno-belem dokumentu je sedem sekund krajši; oba sta torej nad povprečjem, a ne bistveno. Pri kopiranju je podobna zgodba, za pet kopij črno-belega dokumenta potrebuje tri minute in sedem sekund. To je nekoliko bolje od povprečja. Za pet barvnih kopij je še za slabo minuto počasnejši, tako da je štiri minute in dve sekundi že kar malce preveč. Ni torej ravno hiter, a večino domačih uporabnikov njegova hitrost niti ne bi smela preveč motiti.

Tiskalnik je s ceno dobrih sto osemdeset evrov nedvomno najcenejša taka naprava. Tako je dobra odločitev za domače uporabnike oziroma majhne pisarne, kjer se tu in tam rabi tudi optični bralnik, kopirni stroj in faks. Tudi cene natisnjenih strani so zelo konkurenčne, sploh pri barvnih straneh.

HP OfficeJet 5610

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalni, faks.

Tiskanje: 8.

Fotokopiranje: 8.

Optično branje: 6.

Cena izpisa: 10.

Vmesniki: USB, faks.

Cena: 182,47 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 11 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 15 centov.

Prodaja: Partnerji HP, www.hp.com/si/partners.

Za: Cena tiskalnika, cena natisnjenih črno-belih in barvnih strani.

Proti: Hitrost tiska pri višji kakovosti.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji