Objavljeno: 28.11.2006 03:10 | Avtor: Tadej Beravs | Monitor November 2006 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

HP LaserJet P3005x

K Hewlett-Packardovim jesenskim osvežitvam sodi tudi LaserJet P3005x, prenovljena različica modela LaserJet 2400. Tudi tiskalnike serije LaserJet P3005 je moč dobiti v več različicah serijske opreme, razlike so tokrat tudi v količini vgrajenega pomnilnika. Izbiramo lahko med vgrajenim omrežnim vmesnikom, tiskom na obe strani, kombinacijo obojega in seveda popolno različico z dodatnim predalom za liste, ki nosi novo oznako X. Tako smo pri popolni opremi tiskalnika deležni 80 MB pomnilnika, dveh predalov z zmogljivostjo 500 listov ter večnamenskega podajalnika za sto listov. Tiskalnik ne sodi med zelo velike, le nekoliko visok je v tej polni različici X. Seveda zaradi dodatnega predala.

Med delovanjem je zelo tih, tako da tudi na dokaj majhni razdalji skorajda ne slišimo, da deluje. Na samem tiskalniku bomo našli majhen grafični zaslon, ki zagotavlja dokaj pregledno navigiranje po menujih. Seveda imamo do tiskalnika dostop tudi prek spletnega vmesnika (le pri modelih z omrežnim vmesnikom), ki je zelo lepo in stilno oblikovan (videz je zelo podoben Hewlett Packardovim spletnim stranem) ter pregleden. Samo delo s tiskalnikom je zelo preprosto, vstavljanje barvila ne predstavlja težav, tudi namestitev tiskalnika ne. Gonilniki bi sicer lahko bili videti malce prijaznejši, vendar svojo nalogo opravljajo odlično.

LaserJet P3005x opravlja svoje delo silno hitro, z deklarirano hitrostjo 35 strani na minuto zadovolji kar precejšne zahteve. Tako petdeset strani dolg dokument natisne zgolj v minuti in osemintrideset sekundah. Sedemindvajset strani dolgo poročilo natisne v slabi minuti, žal pa za tiskanje na obe strani porabi skoraj dvakrat toliko. Zanimivo je le, da se po hitrosti skoraj nič ne razlikuje od predhodnega modela LaserJet 2430dtn, saj za večino izpisov porabi natanko enako časa. Razlika nastane šele pri tiskanju zahtevnejših grafičnih izpisov, kot je naslovnica Monitorja v formatu PDF. Zanjo namreč porabi le minuto in šest sekund, predhodniku pa je vzelo pol minute več.

Tako kot LaserJet P2015 tudi LaserJet P3005 premore ločljivost 1200 pik na palec, zato je besedilo odlično odtisnjeno, prav tako besedilne podrobnosti, velike eno piko. Malce je seveda viden raster, vendar so sivinski prehodi normalni. Možno je tudi tiskanje v ekonomičnem načinu, ki namenoma spušča vrstice in tako prihrani toner. Kakovost seveda ni vrhunska, a je za "preizkusna" besedila zadovoljiva.

LaserJet P3005x se bo odlično obnesel v manjših podjetjih in pisarnah, saj je s svojo zmogljivostjo kos vsaki nalogi. Le cena izpisa ni nizka, kajti zanj je treba odšteti 5 tolarjev, če uporabljamo toner večje zmogljivosti, drugače pa še več.

HP LaserJet P3005x

Hitrost: 7.

Kakovost izpisa: 8.

Opremljenost: 7.

Cena izpisa: 4.

Vmesniki: omrežni, USB.

Velikost (razred): A4 (srednje zmogljiv črno-beli).

Ločljivost: 1200 x 1200 pik na palec.

Navedena hitrost: 35 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 2 x 250 listov (predal), PCL6, PCL5e, PS3; 80 MB.

Cena: 325.255 tolarjev.

Cena natisnjene ČB strani: 4,99 tolarja.

Prodaja: Partnerji HP, www.hp.com/si/partners.

Za: Opremljenost, tiho delovanje, kakovost odtisa.

Proti: Visoka cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji