Objavljeno: 28.11.2006 03:09 | Avtor: Tadej Beravs | Monitor November 2006 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

HP LaserJet P2015x

Jesen je prinesla novosti tudi pri Hewlett-Packardu, saj so oktobra predstavili nov modele serije LaserJet P2015. Tiskalniki so nadgradnja modela LaserJet 1320 z malce spremenjeno preobleko in izboljšano zmogljivostjo. Hewlett-Packardov LaserJet P2015 je mogoče kupiti v več različicah privzete opreme, kot je omrežni vmesnik, tiskanje na obe strani in dodaten predal. Nova oznaka "X" pa pomeni vso možno serijsko opremo tiskalnika (vendar ne tudi opremljenosti z dodatnimi pomnilniškimi moduli). LaserJet P2015x ni tako velik, da bi na mizi zasedel preveč prostora, med delovanjem pa ne povzroča odvečnega hrupa. Uporabljati ga je povsem preprosto, za še lažje delo pa so v HP poskrbeli z odlično narejenimi animiranimi navodili o tem, kako uporabljati tiskalnik, kako izvleči papir, ki se je zagozdil, itd.

Namestitev tiskalnika poteka zelo preprosto. Nekoliko večji izziv je lahko samo prvo povezovanje prek omrežne povezave, saj na tiskalniku ni mogoče spreminjati nastavitev. Tako z daljšim pritiskom na gumb natisnemo privzete nastavitve tiskalnika in jih ob namestitvi gonilnikov uporabimo za določanje "lokacije" v omrežju. Za pregledovanje delovanja tiskalnika in spreminjanje nastavitev skrbi programska oprema HP Toolbar FX, ki jo je povsem preprosto uporabljati. Zanimivo, da dostop prek spletnega brskalnika ni mogoč. Tiskalnik je serijsko opremljen s 32 MB pomnilnika, a to za tiskanje večjih bitnih slik ne bo dovolj. Seveda ga je mogoče razširiti, in sicer do največ 288 MB. Dva predala z zmogljivostjo po 250 listov in večnamenski podajalnik za 50 listov je za tak tiskalnik več kot dovolj.

HP LaserJet P2015x ima deklarirano hitrost 26 strani na minuto. To se v resnici izkaže za dokaj točen podatek, saj petdeset strani dolg dokument natisne v dveh minutah in pet sekundah. Tiskanje poslovnih sporočil, ki vsebujejo tudi grafične elemente, mu ne povzroča težav, saj devet strani natisne v šestindvajsetih sekundah. Nadvse hitro mu gredo od rok dokumenti PDF, vendar naših preizkusnih nismo mogli tiskati v največji ločljivosti, ker tiskalniku za to primanjkuje pomnilnika. Počasnejši je le pri tiskanju na obe strani; pri tem porabi skoraj dvakrat toliko časa (nekateri, resda vrhunski in veliko dražji modeli znajo na obe strani tiskati enako hitro kot na eno samo).

Z ločljivostjo 1200 pik na palec tiskalnik poskrbi, da je kakovost odtisa besedila odlična, pa tudi podrobnosti so zelo lepo vidne. Kakovost bitnih slik je zadovoljiva, nekoliko je viden le raster, vendar so sivinski prehodi lepi. Omogoča tudi ekonomično tiskanje s spuščanjem vrstic in s tem prihrani pri uporabi tonerja.

HP LaserJet P2015x je mišljen predvsem za delo v pisarnah, saj s svojim delovanjem ni moteč in je dovolj zmogljiv tudi za večje količine izpisov. Cena tiskalnika je dokaj ugodna, precej visoka je le cena odtisa, saj za izpisano stran porabimo kar 6,32 tolarja.

HP LaserJet P2015x

Hitrost: 6.

Kakovost izpisa: 8.

Opremljenost: 7.

Cena izpisa: 2.

Vmesniki: omrežni, USB.

Velikost (razred): A4 (srednje zmogljiv črno-beli).

Ločljivost: 1200 × 1200 pik na palec.

Navedena hitrost: 26 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 2 × 250 listov (predal), PCL6, PCL5e, PS3; 32MB.

Cena: 158.617 tolarjev.

Cena natisnjene ČB strani: 6,32 tolarja.

Prodaja: Partnerji HP, www.hp.com/si/partners.

Za: Opremljenost, tiho delovanje, kakovost odtisa.

Proti: Visoka cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji