Objavljeno: 30.10.2012 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Oktober 2012 | Teme: brizgalnik, tiskalnik, nenehni testi

HP Deskjet 2515

HP je pred kratkim predstavil novo pobudo oziroma linijo brizgalnih tiskalnikov z oznako Ink Advantage. Pri tem je glavno vodilo nižji strošek izpisa, kar je bila doslej ena izmed poglavitnih slabosti brizgalnih naprav. Med vstopnimi napravami v tej liniji je tudi preizkušeni model Deskjet 2515.

Ta nadvse enostaven večopravilni tiskalnik zmore poleg tiska še optični bralnik in seveda možnost kopiranja. Namenjen je nezahtevnim domačim uporabnikom, kar je jasno že po videzu tiskalnika. Je razmeroma nizek, seveda nima samodejnega podajalnika za papir. K višini nekaj prispeva le zadnji pladenj, kamor postavimo svež papir, sprednji pladenj, torej ta, na katerega se odlagajo natisnjeni dokumenti, pa štrli iz sprednje strani, oba lahko tudi zapremo. Zadaj najdemo le en vmesnik, klasični USB, kar bo za ciljne uporabnike seveda dovolj - zahtevnejši, ki si morda želijo še omrežnega ali brezžičnega omrežnega vmesnika, pa bodo morali poseči višje po cenovni lestvici. Naprava tudi nima bralnika pomnilniških kartic, na zgornji strani je le majhen zaslon za prikazovanje stanja, ob njem pa nekaj funkcijskih tipk. Pohvalno je to, da lahko kopiramo brez uporabe računalnika, torej le z omenjenimi tipkami na napravi.

Hitrost izpisa je po pričakovanjih nekoliko nižja kot pri dražjih modelih, čeprav ne moremo trditi, da je tiskalnik ravno počasen, saj se po večini meritev uvršča nekako v zlato sredino. Po navedbah izdelovalca naj bi črno-belo tiskal s hitrostjo dobrih sedem strani na minuto, po naših meritvah pa je številka bliže petim stranem na minuto. To se morda sliši malo, a je za domače naprave povsem spodobno. Tiskanje barvnih dokumentov je nekoliko počasnejše, a ne bistveno - devet strani poslovnega poročila je natisnil v dveh minutah.

Podobna zgodba je pri izpisu - ni najboljši, a je povsem dovolj dober za večino opravil. Brez težav bomo tiskali fotografije na svetleči papir, seveda pa je pri tem veliko odvisno tudi od nastavitev tiskanja - predvsem od tega, da izberemo pravi papir. Največji adut preizkušenega tiskalnika se je razkril pri preizkusu kartuš oziroma ceni izpisa. Tu se nova linija Ink Advantage dejansko odlično izkaže - cene posamezne izpisane strani so bistveno nižje kot pri starejših Hpjevih tiskalnikih, tudi glede na druge znamke se odlično izkažejo. So pa malenkostne razlike znotraj te linije - opisani 2515 ima za odtenek dražji izpis od zmogljivejšega modela Deskjet 5525.

HP Deskjet 2515

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Tiskanje: 7.

Fotokopiranje: 7.

Optično branje: 8.

Cena izpisa: 9.

Vmesniki: USB.

Cena: 68 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 5 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 21 centov.

Prodaja: www.hp.com/si/retailpartnerji

Za: Cena naprave, cena črno-belega izpisa.

Proti: Opremljenost.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji