HP Business Inkjet 1100dtn

Objavljeno: 11.9.2005 16:40 | Avtor: Peter Šepetavc | Kategorija: Brizgalni tiskalniki | Revija: Januar 2004 | Teme: nenehni testi

HP ponuja poslovne brizgalnike s skupnim imenom Business Inkjet. Business Inkjet 1100dtn sicer sodi v spodnji cenovni in zmogljivostni razred ponudbe, kljub temu pa lahko tudi najšibkejši poslovni brizgalnik podjetja HP pohvalimo zaradi nekaterih lastnosti, ki jih sicer pričakujemo šele pri dražjih tovrstnih izdelkih.

Že na prvi pogled je videti, da ne gre za tiskalnik, namenjen rabi doma. Sodi namreč med večje in težje brizgalnike. Tudi po tehničnih značilnostih gre za izdelek, mišljen za večje obremenitve: na mesec naj bi po navedbah izdelovalca z njim natisnili v povprečju največ 6250 strani. Sicer pa gre za tiskalnik, ki se po lastnostih tiskanja ne razlikuje bistveno od drugih brizgalnikov znamke HP. Ločljivost tiskanja je največ 4800 × 1200 pik na palec, na minuto pa naj bi natisnil do 23 črno-belih strani oziroma največ 20 barvnih, a so izmerjeni podatki, tako kot pri vseh brizgalnikih, precej slabši. Od običajnih brizgalnikov je precej bolje opremljen: priključimo ga lahko na vmesnik USB 2.0, priložen pa je tudi omrežni vmesnik JetDirect 200m, zato ga lahko priključimo neposredno v krajevno omrežje. Zmogljivost vhodnih predalov je zavidljiva in povsem primerljiva z lastnostmi cenejših laserskih tiskalnikov: v dva predala lahko vložimo do 400 listov. Tiskalnik je opremljen tudi z enoto za tiskanje na obe strani, ki pri dražjih brizgalnikih že postaja standardna oprema.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki