Objavljeno: 27.2.2012 11:33 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Februar 2012 | Teme: prenosnik, nenehni testi

Hewlett-Packard Envy 110

Pri prehodu s stacionarnih računalnikov na prenosne je postalo oblikovanje pri prodaji teh naprav vse pomembnejše. Oblikovanje je postalo pomembno tudi pri drugih napravah, denimo pri digitalnih fotoaparatih. Le tiskalniki so ostali nekje zadaj, a to je nekako razumljivo, saj gre za stacionarne naprave, s katerimi se ne bomo hvalili naokoli. Sicer so, oziroma so bili modeli, ki so želeli biti nekaj več (najočitnejši poizkus je bil Samsungov ML-1630 leta 2008), a jih je malo. Na to področje pa so se odločili podati tudi pri HPju z novo večopravilno napravo, imenovano Envy 110.

Ime so si sposodili iz svoje linije oblikovno dovršenih prenosnikov, čeprav dvomimo, da bo kdo zaradi tega tiskalnika dejansko zavisten. Oblikovno so se potrudili, saj gre za silno nizek tiskalnik. Preizkušeni model je bil iz umazano bele barve, na voljo pa je tudi temna, črno-bronasta različica. Na sprednji strani je na dvižni podlagi velik, za dotik občutljiv zaslon, prek katerega upravljamo napravo. Na voljo so vse običajne funkcije, poleg tiskanja torej še kopiranje in optično branje, faksa tu ni.

Tiskalnik tudi nima samodejnega podajalnika za papir, kar bi seveda kazilo podobo nizke naprave. Za povezljivost skrbi vmesnik USB, vgrajen pa je tudi brezžični omrežni vmesnik, prek katerega lahko v tisk pošljemo datoteke tudi z mobilnih naprav. Spredaj je za vratci skrita tudi reža za pomnilniške kartice SD, vmesnika PictBridge za tisk neposredno iz fotoaparatov pa ni.

Po pričakovanjih tiskalnik ni med hitrejšimi, se pa drži nekje v povprečju, kar je glede na namembnost povsem solidno. Gre namreč za napravo, namenjeno manj zahtevnim uporabnikom. Za fotografijo na kakovosten, svetleč papir potrebuje dobro minuto, besedilo pa tiska pri hitrosti peti strani na minuto (izdelovalec sicer omenja sedem strani na minuto). Je pa kakovost dobra, sploh pri tisku na svetleč papir.

Naprava ni ravno poceni, saj dobimo zmogljivejše naprave za manj denarja (tudi druge naprave HPja). Tudi sam tisk bi lahko bil cenejši. A Envy meri na uporabnike, ki jim tudi videz nekaj pomeni in so zanj pripravljeni odšteti nekaj več. Poleg oblikovanja lahko pohvalimo tudi razmeroma nizko glasnost naprave med tiskom.

HP Envy 110

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Tiskanje: 8.

Fotokopiranje: 8.

Optično branje: 6.

Cena izpisa: 3.

Vmesniki: USB, WLAN (802,11 B/G/N).

Cena: 236 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 12 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 77 centov.

Prodaja: Partnerji HP.

Za: Videz, nizek profil, relativno tih.

Proti: Cena izpisa, cena naprave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji