Fujitsu Lifebook T5010

Objavljeno: 30.3.2010 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: Marec 2010 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi

O tabličnih računalnikih se zadnjih nekaj tednov silno veliko govori - a te naprave še zdaleč niso nove. V podjetju Fujitsu imajo že kar nekaj izkušenj s takimi računalniki, prenosnik Lifebook T5010 pa je najnovejši tablični izdelek. Gre za prenosnik, ki mu lahko zaslon zavrtimo okoli osi in z njim pokrijemo tipkovnico - v rokah pa imamo tako tablični računalnik, ki ga upravljamo bodisi s priloženim pisalom bodisi s prsti. Seveda obvlada tudi več hkratnih dotikov (torej tehnologijo "multi-touch").

Prav ta tabličnost je adut novega Lifebooka. Med našim preizkusom smo bili naravnost navdušeni zlasti nad brskanjem po spletu kar s prsti. Prenosnik in naloženi sistem Windows 7 Professional (32-bitna različica) sta se pri tem odlično izkazala - težave so nastopile le takrat, ko je bilo treba na kako spletno stran vnesti besedilo. Tak primer so seveda že spletni brskalniki, da vseh strani, ki zahtevajo geslo, sploh ne omenjamo. Kadar naletimo na vnosno polje, se nam prikaže majhna "on-screen" tipkovnica. Za delo s prstom je malce premajhna - tako smo raje posegli po pisalu.

Zakup člankov

Za daljši zakup pregleda člankov je potrebno biti prijavljen.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki