Objavljeno: 28.5.2010 13:11 | Avtor: Tadej Beravs | Monitor Maj 2010 | Teme: preizkus, tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi

Epson Stylus Office B1100

Nič kaj večje ponudbe tiskalnikov formata A3+ ne bomo našli pri Epsonu. Malenkost raznolika je ponudba pri foto tiskalnikih, pri poslovnih pa je trenutno na voljo le Stylus Office B1100. Gre za povsem osnovni model, ki je v primerjavi z opisanim Canonovim modelom nekoliko slabše opremljen. Tako bomo ostali brez omrežne povezave in samodejnega obračalnika listov. Tudi prostora za papir je manj, vendar je zato v primerjavi s Canonom precej bolj kompakten.

Rahlo prednost v primerjavi s Canonom ima zgolj v hitrosti tiskanja črno-belega besedila. Za pet strani je dovolj le osemindvajset sekund ali triindvajset, če žrtvujemo kakovost izpisa. Ta se kar opazno spremeni. Tokrat izpis ni več bled, temveč precej kockast, pa vendar sprejemljiv. Tiskanje fotografij na navaden papir s pigmentnimi barvili Epsonu ne predstavlja težav. Barve so lepo žive, papirja ne premoči. Nekoliko slabše mu gre pri tiskanju na svetleč papir, še posebej pri manjših črnih površinah, ki opazno vlečejo na rjavo. Te pomanjkljivosti nam ni uspelo odpraviti z uporabo različnih Epsonovih svetlečih papirjev in s spreminjanjem nastavitev. Si pa za tiskanje fotografije velikosti A4 vzame precej več časa, slabih šest minut.

Notranjost tiskalnika je zelo podobna, recimo, Stylus D120, saj prav tako uporablja dve črni in tri barvne kartuše. Edina razlika je le v barvnih kartušah, ki so tokrat višje zmogljivosti. Izmerili smo, da barvni izpis stane 27 centov; to je v primerjavi s konkurenti precej ugodno oz. enako, kot zmore Canon iX7000. Ceno črno-belega izpisa pa nam z visoko zmogljivimi kartušami ni uspelo izmeriti, ker v času preizkušanja niso bile na voljo, z navadnimi pa nas izpis stane 9 centov na stran.

V celoti ponuja Stylus Office B1100 nekoliko manj kot Canon iX7000, vendar za občutno manj denarja. Tako se je treba kar vprašati, če je za predalnike, samodejni obračalnik listov, omrežni vmesnik in hitrost tiska fotografij upravičena še enkrat višja cena kot pri Stylus Office B1100.

Epson Stylus Office B1100

Kaj: Piezo brizgalnik.

Hitrost: 8.

Kakovost izpisa: 7.

Opremljenost: 5.

Cena izpisa: 9.

Vmesniki: USB.

Cena: 212,98 EUR.

Izmerjena cena ČB strani: 9 centov.

Izmerjena cena barvne strani: 27 centov.

Prodaja: Avtera, www.avtera.si.

Za: Hitrost besedilnega izpisa, cena izpisa.

Proti: Kakovost izpisa na svetleč papir.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji