Objavljeno: 8.3.2005 21:20 | Avtor: Matjaž Klančar | Monitor Februar 2005 | Teme: tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi

Epson Stylus C46

Najmanjši in najcenejši Epsonov brizgalnik ima že kar dolgo zgodovino, saj se je v prvi inkarnaciji pojavil že v začetku leta 2002 - kot Stylus C20 in C40. Od takrat so številke sicer napredovale, hitrost pa le malo, predvsem pri barvnem tisku. V zadnji različici je nekoliko drugačna tudi zunanjost. Gre pa še vedno za najpočasnejši tiskalnik na trgu, ki za pet strani besedila potrebuje tri minute in pol, za devet strani dolgo poslovno poročilo pa celih devet minut (konkurenca to zmore tudi v samo dveh minutah). Še počasnejši je pri tiskanju bitnih slik in fotografij, saj za bitno sliko formata A4 potrebuje celih 19 minut (najboljša konkurenca tudi samo tri). Med tiskanjem je dokaj glasen (po daljšem počitku se tudi približno minuto glasno čisti), moti pa tudi to, da je eden redkih tiskalnikov, ki še nima tipke za prekinitev tiskanja. To pomeni, da moramo tiskanje prekiniti programsko, to pa deluje z zamikom, saj tiskalnik natisne še vse, kar ima v pomnilniku (to lahko pomeni tudi še dve polni strani).

Kakovost odtisa je zadovoljiva, a nič več kot to. Besedilo je nekoliko premalo črno in nekoliko nazobčano, enako velja za poslovne izdelke (grafikoni...). Fotografije so presenetljivo dobre (navsezadnje si tiskalnik zanje vzame čas), čeprav je raster vendarle dobro viden. Odtisi vlečejo nekoliko na rdeče, kot da bi pri Epsonu želeli poudariti natisnjene obrazne odtenke. Težave nastanejo na spodnjem robu papirja, kjer se tiskanje neenakomerno konča. Kot da bi imel pogonski mehanizem tam težave z enakomernim prijemom papirja. Mimogrede, to je danes eden redkih tiskalnikov, ki niti v formatu 10 × 15 cm ne zna tiskati brez roba.

Cena črno-belega odtisa je zelo ugodna (le 20 tolarjev za polno stran besedila), medtem ko barvna sodi med višje (94 tolarjev). K dobremu občutku ob nakupu pripomore tudi to, da je v ceno nakupa vštet tudi paket dodatnih kartuš, vendar je tiskalnik zato dražji, kot bi glede na zmogljivosti lahko bil, oz. kot se ceni konkurenca.

Epson Stylus C46

Kategorija: Štiribarvni tiskalniki.

Hitrost: 2.

Kakovost izpisa: 5.

Opremljenost in enostavnost dela: 3.

Cena izpisa: 9.

Vmesniki: USB.

Cena besedilne strani: 20 tolarjev.

Cena barvne strani: 94 tolarjev.

Cena: 20.088 tolarjev.

Prodaja: Avtera.

Za: Dober odtis fotografij in drugih barvnih odtisov na posebnem papirju.

Proti: Počasnost, nekoliko rožnate barve. Nima tipke za prekinitev tiskanja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji