Epson AcuLaser C1100n

Objavljeno: 1.9.2005 01:47 | Avtor: Matjaž Klančar | Kategorija: Laserski tiskalniki | Revija: Julij 2005 | Teme: nenehni testi, laser, tiskalnik

Epsonov barvni laserski tiskalnik C900 je bil ob predstavitvi (preizkusili smo ga februarja 2004) eden prvih, ki je sprožil drastično zniževanje cen osnovnih barvnih laserskih tiskalnikov. Stal je nekaj več kot 200.000 tolarjev, kar je bilo takrat zelo poceni. Danes stane njegov naslednik približno enako (z omrežnim vmesnikom nekoliko več), vendar je precej bolj zmogljiv.

Tiskalniški pogon je enak kakor ga ima Dellov tiskalnik 3000/3100, kar pomeni, da zmore 25 strani v črno-belem in 5 v barvnem načinu. Iz številk je jasno, da barvno tiska v več prehodih, kar pomeni, da je tudi precej glasen (zaradi obračanja mehanizma z barvili) in je le pogojno uporaben kot namizni tiskalnik. K sreči ima vgrajen omrežni vmesnik in lahko stoji kjerkoli. H glasnosti pripomore tudi nenavadno pogosto kalibriranje, ki smo ga zaznali med preizkušanjem. Včasih tudi po samo desetih natisnjenih straneh besedila. Res pa je, da se je frekvenca kalibracij nekoliko zmanjšala, ko smo zamenjali že skoraj prazno kaseto z barvilom.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki