Objavljeno: 21.4.2015 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Maj 2015

Dostop na daljavo po slovensko

Slovenski ISL Light je nedavno ponudil posodobljeni dostop na daljavo do računalnikov in mobilnih naprav. Novosti je precej, najbolj pa izstopa možnost oddaljene pomoči uporabnikom telefonov in tablic z operacijskim sistemom iOS ali Android.

Nadzor oddaljenega Androida ali naprave z iOS v resnici ni pravo upravljanje sistema. Gre zgolj za oddaljeno pošiljanje zaslonskih slik, s katerimi lahko znalec pomaga nesrečnežu s težavami pri rabi mobilne naprave.

Nadzor oddaljenega Androida ali naprave z iOS v resnici ni pravo upravljanje sistema. Gre zgolj za oddaljeno pošiljanje zaslonskih slik, s katerimi lahko znalec pomaga nesrečnežu s težavami pri rabi mobilne naprave.

ISL Light Remote Desktop je programska oprema za uporabnike naprav z operacijskimi sistemi Windows, OS X, Linux, Android, iOS in Windows Phone. Omogoča enostavno povezavo znalca z uporabnikom v težavah. Par se medsebojno poveže ob pomoči unikatne kode ali s povabilom po elektronski pošti. Oba načina zahtevata poprejšnjo prijavo v uporabniški račun ISL Online. Uporaba programa je za vsakogar dokaj preprosta. Ko nesrečnež vnese našo kodo, se nam na zaslonu v hipu prikaže njegovo namizje, pri čemer nas ne zmoti niti, ali je ciljni računalnik za požarnim zidom. Tehnična podpora prek spleta je učinkovita, program sicer omogoča pogovor s pomoči deležnim posameznikom, a njegova navzočnost ni nujna.

ISL Light podpira delo z več monitorji, samodejno ponastavi ločljivost zaslona, izberemo pa lahko tudi način dela, kjer imamo na eni strani kakovost prikaza oddaljenega zaslona in na drugi hitrost povezave. S pripomočkom oddaljenemu sistemu pošiljamo ukaze z miško in pritiske tipk na tipkovnici. Prvi poznajo tako levi kot desni klik, drugi pa vključujejo tudi uporabo posebnih tipk (Ctrl, Alt, Windows, F1, F2 …), na čelu s slovito kombinacijo Ctrl + Alt + Del. Oddaljeni računalnik po želji znova zaženemo, nato se seja po zagonu zopet vzpostavi. Za kakovost storitve skrbi pogon ISSC Turbo Desktop Sharing, za varnost pa šifriranje AES 256-Bit SSL.

Nedavno smo se slovenskega dostopa na daljavo razveselili tudi uporabniki mobilnih naprav z operacijskima sistemoma Android in iOS. Podpora na daljavo z mobilne naprave v izbrani računalnik poteka po ustaljenem voznem redu, zamude pa nastajajo pri prometu v nasprotni smeri. Na računalnik z mobilne naprave v resnici prejemamo zgolj zaslonske slike, s katerimi pomagamo nesrečnežu s težavami pri rabi telefona ali tablice.

ISL Light Remote Desktop

Program za nadzor na daljavo.

Prodaja: XLAB

Cena: Od 100 EUR naprej.

✓    Podprti številni operacijski sistemi.

✗    Cena, okrnjena povezava z mobilno napravo.

Dodatek, po objavi:

Iz podjetja Xlab so nas obvestili, da je nadzor mobilnikov Samsung rešen bolje, ne le z zaslonskimi slikami. Deluje zvezno, kot smo nadzora vajeni na osebnih računalnikih, to pa zato, ker je Samsung avtorjem dal neposredni dostop do sistema.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji