Objavljeno: 27.6.2006 15:09 | Avtor: Vlado Robar | Monitor Junij 2006 | Teme: prenosnik, nenehni testi

Dell Latitude D620

Predstavitev novih Intelovih dvojedrnih procesorjev je pomenila za izdelovalce prenosnikov priložnost za pomladitev njihove ponudbe. Pri Dellu se je v družini poslovnih prenosnikov Latitude pojavil novinec z oznako D620. Gre za notes, ki se odlikuje po skromnih merah in teži.

Zasnovan je okoli Intelovega nabora 945 GM z dvojedrnim procesorjem CoreDuo. V preizkušanem modelu je tiktakal najpočasnejši tovrstni procesor (takt 1,66 GHz), ki mu družbo dela za cel gigabajt pomnilnika. Ta kombinacija je na hitrostnem preizkusu s programom Business Winstone 2004 dosegla "le" dobrih 20 točk, bolj se je izkazala pri poganjanju večpredstavnih programov. Prenosnik ni namenjen igričarjem, saj je grafično vezje integrirano v procesorski nabor. Kljub temu je rezultat 5090 točk s programom 3DMark2001 spodoben za notese brez namenske grafične kartice. Zaslon je 14,1-palčni širokega formata, ločljivost pa 1440 × 900 pik.

V naš primerek je bil vgrajen disk 60 GB, medtem ko je kupcem na voljo tudi model z 80 GB diskom. Seveda se za tako zmogljiv prenosnik spodobi, da ima za shranjevanje podatkov tudi zapisovalnik DVD?RW z možnostjo zapisovanja dvoslojnih nosilcev.

Latitude D620 je solidno opremljen z vmesniki. Poleg štirih vtičev USB, bralnika pomnilniških kartic, zaporednih vrat in vmesnika VGA sta na voljo še modem in ožičeni omrežni vmesnik. Za brezžično povezovanje ima prenosnik popoln nabor: brezžično omrežno kartico, ki obvlada omrežja 802.11 a, b in g, ter bluetooth in infrardeči vmesnik. Komur to ni dovolj, lahko poseže po razširitveni kartici PC Card - ena reža za kartico vrste II je združljiva tudi z novimi karticami ExpressCard.

Vgrajeni akumulator ima nadpovprečno zalogo električne energije (5000 mAh), ki pa ob požrešnem procesorju zadostuje le za dobre tri ure dela.

Tipkovnica je dobra in se med tipkanjem le malo upogiba. Uporabnik lahko izbira med krmilno paličko in sledilno ploščico. Slednja je nekoliko hrapava, tako da se prst pri drsenju po njej malce zatika. Obe napravi za sledenje kazalčka imata vsaka svoj par tipk, vse pa se pri delu dobro obnesejo. Med tipkama sledilne ploščice leži bralnik prstnih odtisov.

Skupaj s prenosnikom dobimo tudi obilico programske opreme. Poleg okolja Windows XP sta nameščena programa za zapisovanje optičnih nosilcev in predvajanje filmov na DVDjih.

Dell Latitude D620

Poslovni indeks Winstone 2004: 20,2.

Večpredstavni indeks Winstone 2004: 24,8.

Trajanje delovanja: 3 h 6 min.

Zgradba in oprema: 7

Velikost in teža: 9

Mere: 33,7 × 23,8 × 3,2 cm, 2,27 kg.

Značilnosti: Intel Core Duo 1,66 GHz, 1024 MB RAM, 60 GB disk, DVD?RW.

Zaslon: Široki 14,1-palčni, 1440 x 900 pik.

Cena: 411.480 tolarjev.

Prodaja: FMC, www.fmc.si; Alldea, www.alldea.si.

Za: Mere, tipkovnica, bralnik prstnih odtisov.

Proti: Trajanje delovanja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji