Objavljeno: 20.12.2011 12:50 | Avtor: Blaž Seliškar | Monitor December 2011 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi

Dell Inspiron N5110

Igrivo, barvito, privlačno. Kako bi še opisali Dellovo serijo Inspiron. Predvsem gre za prenosnike, ki bodo očarali najprej s svojim dizajnom, barvami in obliko, še preden razkrijejo, kaj se skriva pod pokrovom.

Preizkušeni model sicer ni bil kričečih barv, a to Inspironom ne predstavlja posebnih težav, saj se za zaslonom na zadnji spodnji stranici skriva gumb, s katerim odstranimo pokrov in ga zamenjamo. Z drugim, kakopak, ki se nam bo morda zdel privlačnejši. Ali pa se je prvotni kako poškodoval. Prikupno in prikladno torej. Pri Dellu pravijo: "Sprememba je lahka."

N5110 ima 15,3 palca velik zaslon, ta pa prikazuje sliko z ločljivostjo 1366 × 768 pik. Ločljivost, ki se je poslovnež resda ne bi sramoval, tu pa bi skoraj pričakovali še nekoliko boljši zaslon. Dell za tega Inspirona boljšega zaslona ni pripravil, tako da bomo pri izbiri omejeni z omenjeno. Zaslon nikakor ni slab, viden je tudi pod večjimi koti, površina pa je zaključena z visokim sijajem, kar bo na prostem povzročalo nekaj težav. Zaslon na ohišju sedi malenkost bolj proti uporabniku, posledično se prenosnik nekoliko manj razpre.

Čeprav barvitost teh modelov ni novost, pa so v Dellu dodali še nekaj dodatnih barv in videzov, ki jih ob nakupu seveda lahko poljubno menjamo. Nekoliko so spremenili tudi poslikave notranjosti prenosnika, predvsem okoli tipkovnice in sledilne ploščice. Ohišje resda ni ravno najtrše in se hitro upogne pod pritiskom, prav tako se zna pritisku vdati tudi tipkovnica, sledilna ploščica pa je dovolj velika in tudi za uporabo deluje zadovoljivo.

Pod pokrovom se je pri preizkušenem modelu skrival Intelov štirijedrnik i7 2630QM, ki teče pri 2,2 GHz in išče podporo v 4 GB pomnilnika, podatke pa smo lahko shranili na vgrajeni 640 GB disk. Za grafični del poskrbi še vgrajena Nvidiina grafična kartica GT 525M z lastnim 1 GB pomnilnikom. Da je prenosnik precej zmogljiv, potrdijo tudi naši testi, na katerih se je odrezal zelo dobro, kot se za takšno sestavo tudi spodobi. Težko ga bomo presenetili in mu naložili prehudo nalogo, pognal pa bo tudi marsikatero igrico.

Podatke bomo lahko prenašali prek zadostnega števila USB priključkov, saj so na voljo štirje, prav tako je vgrajen tudi bralnik pomnilniških kartic, poleg bluetootha in brezžične omrežne kartice, seveda. Komuniciramo lahko tudi prek vgrajene spletne kamere in mikrofona in poslušamo glasbo prek vgrajenih zvočnikov. Ti sicer ne producirajo slabega zvoka, so pa nekoliko nerodno postavljeni in jih znamo ob uporabi prenosnika v naročju kaj hitro pokrivati.

Prenosnik precej standardnih mer torej, z možnostjo poživitve ohišja z barvami, ki nam bo rabil kot večpredstavni pripomoček za zabavo ali pa tudi resno delo.

Dell Inspiron N5110

Hitrost (SYSmark Productivity): 147.

Hitrost (SYSmark VideoCreation): 186.

Trajanje delovanja: 3 ure 31 minut.

Mere: 37,6 × 26,0 × 3,4 cm, 2,44 kg.

Značilnosti: Intel Core i7 2630QM, 2.20 GHz, 4 GB RAM, 640 GB disk, WLAN 802.11 b/g/n, bluetooth, DVD-RW.

Zaslon: 15,3-palčni, 1366 × 768 pik.

Operacijski sistem: Windows home premium.

Cena: 829 EUR

Prodaja: www.fmc.si

Zgradba in oprema: 7.

Velikost in teža: 9.

Za: Moč sestave, možnost menjave pokrova.

Proti: Izdelava ohišja, slaba tipkovnica.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji