Objavljeno: 29.4.2008 09:44 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor April 2008 | Teme: preizkus, tiskalnik, brizgalnik, multi, nenehni testi

Canon Pixma MX700

Canonov MX700 se uvršča med zmogljivejše naprave serije Pixma. Gre za večopravilna brizgalno napravo, ki ji je dodan tudi faks. Ciljna skupina so zahtevnejši uporabniki, ki iščejo predvsem kakovosten barvni tisk, med drugim seveda tudi tisk fotografij.

Gre za lepo oblikovan nizek samodejni podajalnik, pred njim pa je razmeroma veliko tipk. Na sredini je barvni zaslon LCD, a je razmeroma majhen. Vratca na sprednji desni strani skrivajo bralnik pomnilniških kartic, ki podpira vse najbolj razširjene vrste kartic, zraven je tudi vmesnik PictBridge za neposredni tisk iz fotoaparatov. Pohvalimo lahko tudi dodani omrežni vmesnik (seveda lahko napravo na računalnik priključimo tudi prek USB).

Ločljivost tiskanja je 4800 × 1200 pik, a to v tem razredu ne izstopa. Svojo nalogo kakovostnega izpisa MX700 brez težav opravi, sploh kadar tiskamo na svetleč (oziroma "foto") papir. Barve so žive, a pravilne, prehodi zelo dobri, rastra skorajda ni. Podrobnosti so solidne, malo slabše pa je besedilo, saj ponekod opazimo neostre robove.

Tudi hitrost tiska je presenetljivo dobra, čeprav na naših preizkusih ni dosegel obljubljenih 30 strani na minuto. Vektorsko sliko natisne na svetleč papir v zelo hitrih treh minutah in osmih sekundah, bitno pa še hitreje (2:51). Oba rezultata sta trenutno najhitrejša v skupini večopravilnih brizgalnih naprav, opremljenih s faksom. Tudi fotografijo 10 × 15 cm hitro dočakamo (v dobri minuti), enako velja za Monitorjevo naslovnico v formatu PDF (na svetleč papir v slabih treh minutah).

Slabše pa se obnese pri ceni izpisov. Besedilna stran velja dvanajst centov, barvna pa celo trikrat več, torej šestintrideset centov. Prvo je še kar solidno, a so barvne strani v primerjavi z nekaterimi tekmeci še kar drage. Tudi cena naprave je še kar visoka, velja namreč 293 evrov. Kljub temu je Pixma MX700 odlična izbira za vse, ki želijo imeti popoln nadzor nad kakovostnim barvnim tiskom.

Canon Pixma MX700

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, bralnik pomnilniških kartic, faks.

Tiskanje: 9.

Fotokopiranje: 9.

Optično branje: 8.

Cena izpisa: 7.

Vmesniki: USB, omrežni, faks.

Cena: 293,16 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 12 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 36 centov.

Prodaja: Partnerji Canon, www.canon.si/partnerji.

Za: Hitrost tiska, kakovost izpisa.

Proti: Cena naprave, cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji