Objavljeno: 23.2.2010 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Februar 2010 | Teme: preizkus, tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi

Canon Pixma MP990

Prav zanimivo je, kako hitro izdelovalci tiskalnikov (no, in seveda tudi drugih naprav) na trg pošiljajo nove izdelke. V zadnjih dveh mesecih smo v našem laboratoriju tako dobili na preizkus kar nekaj Canonovih tiskalnikov iz serije Pixma, zaradi katerih smo doživljali pravi mali deja-vu. Tokrat preizkušeni MP990 v Canonovi ponudbi nadomesti predhodnega MP980, ki smo ga preizkusili pred približno letom dni.

Razlik med tema dvema napravama je tako malo, da smo jih morali poiskati na spletni strani izdelovalca. No, nekaj malih razlik smo opazili tudi med preizkusom, a jih je večinoma pokazala le naša štoparica. Tiskalnik je v povprečju rahlo počasnejši kot njegov starejši brat, čeprav so razlike zelo majhne. Še vedno gre za eno izmed najhitrejših brizgalnih večopravilnih naprav. Hitrost je solidna pri vseh preizkusih, torej od besedila pa do grafike, tako na navaden kot na svetleč papir.

Navzven se naprava praktično ne loči od predhodnika. Malce je zrasel le zaslon LCD - a tega sami niti ne bi opazili, če nas na to ne bi opozorila spletna predstavitev modela. Žal še vedno ni samodejnega podajalnika, ki bi ga pri razmeroma zmogljivi napravi pričakovali. Je pa res, da gre za oblikovno dovršeno napravo, kjer bi omenjeni podajalnik lahko slabo vplival na videz (v tem primeru vseeno raje vzamemo podajalnik). Je pa tiskalnik dobro opremljen z vsem drugim, saj vključuje poleg vmesnika USB tudi omrežni vmesnik in brezžični vmesnik WLAN, za doplačilo pa si lahko omislimo tudi povezljivost prek modrega zoba. Tiskamo lahko neposredno iz fotoaparatov ali s pomnilniških kartic, kjer so podprte vse najbolj razširjene kartice.

Kakovost tiska je po pričakovanjih zelo dobra. Kot pri vseh brizgalnikih je besedilo slabše kot pri laserskih modelih, a je zato tisk grafik toliko boljši. Tu bomo zlasti zadovoljni s tiskom na svetleči papir, seveda pa se bomo morali za najboljši rezultat poigrati tudi z barvnimi profili.

Tako kot pri predhodniku je tudi tu cena izpisa razmeroma visoka. Podobno lahko rečemo za ceno same naprave, velja namreč 309 evrov. Pri tem pa omenimo, da se je glede na starejšo MP980 celo rahlo pocenila.

Canon Pixma MP990

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Tiskanje: 9.

Fotokopiranje: 9.

Optično branje: 10.

Cena izpisa: 7.

Vmesniki: USB, omrežni, WLAN.

Cena: 309 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 12 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 36 centov.

Prodaja: Partnerji Canon, www.canon.si/partnerji.

Za: Hitrost tiska, kakovost izpisa, brezžični omrežni vmesnik.

Proti: Cena izpisa, cena naprave, ni samodejnega podajalnika.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji