Objavljeno: 27.2.2007 03:04 | Avtor: Tadej Beravs | Monitor Februar 2007 | Teme: tiskalnik, brizgalnik, multi, nenehni testi

Canon Pixma MP600

In še zadnji manjkajoči člen v verigi novih Canonovih modelov - Pixma MP600. Tisto, kar so nekoliko šibkejšemu modelu MP510 odvzeli (v primerjavi s predhodnikom), so MP600 pustili. To je nekako prepoznavno tudi iz samega imena, saj opazimo, da je Pixma MP600 edini tiskalnik v novi prenovljeni seriji, ki v številčni označbi modela nima desetice in naj bi torej bil (po)poln.

Vizualno spominja na najzmogljivejšo Canonovo večnamensko napravo Pixma MP810, le da je nekoliko manjši. K manjši velikosti pripomore tanjši pokrov optičnega bralnika, ki nima osvetlitvene žarnice za zajemanje negativov ali filmov. Nameščen pa ima 6,3-centimetrski barvni zaslon LCD, ki je le nekoliko manjši od zaslona na najzmogljivejšem modelu. Premore nov inovativen uporabniški vmesnik s kolescem oziroma obročkom, s katerim hitro in preprosto krmarimo po menujih.

Seveda ne gre pozabiti, da je v tiskalnik vgrajen bralnik pomnilniških kartic, infrardeči vmesnik za povezovanje z mobilnimi napravami, tiskanje na obe strani papirja ter tiskanje na plošče CD/DVD. Na plošče lahko tiskamo ob pomoči priložene programske opreme ali pa motiv prekopiramo z druge plošče CD ali izberemo sliko, ki je shranjena na pomnilniški kartici. Zajetih slik iz optičnega bralnika še vedno ne moremo shraniti na pomnilniško kartico.

Kakovost zajema optičnega bralnika je odlična, bralnik pa je celo nekoliko hitrejši kot tisti pri modelu MP810. Še hitrejši je pri fotokopiranju - za pet barvnih fotokopij MP600 porabi le dve minuti in enajst sekund in s tem prekosi vso konkurenco ter za več kot pol minute prehiti zmogljivejši model Pixma MP810.

Za tiskanje pet strani dolgega besedila porabi zavidljivih šestintrideset sekund, za devet strani dolgo poročilo pa manj kot dve minuti. Pri tiskanju fotografij je enako hiter kot MP810, saj za fotografijo 10 x 15 cm porabi le devetinštirideset sekund.

Tako kot MP810 tudi MP600 uporablja pet ločenih barvnih kartuš, od tega sta dve črni (ena za tiskanje fotografij, druga pa za navadni papir). Največja ločljivost, ki jo zmore, je 9600 x 2400 pik na palec. Kakovost besedila je odlična, črke povsem ostre. Tudi barvni izpis je odlične kakovosti. Lepo vidne podrobnosti, mehki barvni prelivi ter ravno prav žive barve.

MP600 je manj bogat kot najzmogljivejši model, vendar cenovno kar precej ugodnejši, po zmogljivostih pa v nekaterih pogledih celo boljši. Če potrebujemo vse ponujeno, je MP600 vsekakor dober nakup. Žal pa še vedno moti razmeroma visoka cena izpisa, ki je 33 tolarjev za črno-beli izpis in 101 tolar za barvnega.

Canon Pixma MP600

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Tiskanje: 10.

Fotokopiranje: 9.

Optično branje: 7.

Cena izpisa: 5.

Vmesniki: USB.

Cena: 56.400 tolarjev.

Izmerjena cena ČB strani: 33 tolarjev.

Izmerjena cena barvne strani: 101 tolar.

Prodaja: Canon partnerji, www.canon.si/partnerji.

Za:. Zelo dobro tiskanje in kopiranje. Tiskanje na CD, barvni LCD, OCR.

Proti: Velikost naprave, cena odtisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji