Objavljeno: 27.2.2007 03:04 | Avtor: Tadej Beravs | Monitor Februar 2007 | Teme: tiskalnik, brizgalnik, multi, nenehni testi

Canon Pixma MP460

Izboljšana različica Canona Pixma MP450 je model Pixma MP460. Od predhodnika je "pobral" skoraj vse lastnosti, od lepotnih (razen odtenka) do zmogljivosti. Canon Pixma MP460 je najzmogljivejša večnamenska naprava, ki še uporablja le dve kartuši, barvno in črno (močnejši modeli uporabljajo štiri ali pet ločenih kartuš). Če ga primerjamo z modelom MP180, je očitna višja hitrost, v kakovosti odtisa pa skorajda ne bomo našli razlike.

Na sredini naprave se bohoti kar 4,7 centimetra velik barvni zaslon, ki omogoča nastavljanje parametrov kopiranja, nastavitev naprave in pregledovanje oziroma izbiranje fotografij na pomnilniški kartici. Pohvalna je tudi možnost brezžičnega IR povezovanja s tiskalnikom, tako da je tiskanje iz mobilnih naprav povsem preprosto in hitro. Seveda pa lahko to komunikacijo razširimo še z modulom bluetooth, a ta ni zajet v osnovni komplet.

Optični bralnik premore ločljivost 1200 x 4800 pik na palec, kar omogoča kakovostno zajemanje slik in izdelovanje fotokopij. Sama kakovost črno-bele fotokopije je odlična, moteče sivkasto ozadje na kopiji revialne strani ni vidno. Žal pa (rumenkasto) ozadje ostaja pri barvni kopiji, a ni zelo moteče.

Fotokopiranje je dokaj hitro, saj MP460 za pet črno-belih fotokopij porabi dobro minuto in pol, za pet barvnih fotokopij pa kar več kot pet minut.

Tiskalnik je precej hitrejši od predhodnika. Za pet strani dolg dokument bo Canon Pixma MP460 porabil le petinštirideset sekund, to je skorajda petnajst sekund hitreje od predhodnika. No, podobno ne velja tudi za tiskanje devet strani dolgega poročila, saj za tisk porabi dve minuti in enaindvajset sekund, približno toliko kot MP450. Za tiskanje fotografij velikosti 10 x 15 cm si vzame dobro minuto in pol, a je to v primerjavi s konkurenčnimi tiskalniki nekoliko podpovprečno.

Kakovost črno-belega odtisa je tako kot pri prejšnjih modelih odlična, le črke so nekoliko nazobčane, še bolj pa to postane opazno v hitrem (draft) načinu. Tako kot črno-beli je tudi barvni odtis v mejah pričakovanega. Barvni prelivi so mehki, fotografija barvno dokaj pravilna. Kakovost izpisa je moč primerjati tudi s tiskalniki višjega razreda.

Žal pri tiskalnikih, ki nimajo ločenih barvnih kartuš, še vedno ostaja težava cene izpisa. Tako bomo za izpis polne barvne strani porabili 98 tolarjev, za stran besedila pa kar 50 tolarjev.

Canon Pixma MP460 je primerna izbira za uporabnike, ki poleg običajnega tiskanja želijo udobnejše tiskanje fotografij s pomnilniških kartic.

Canon Pixma MP460

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Tiskanje: 9.

Fotokopiranje: 8.

Optično branje: 8.

Cena izpisa: 5.

Vmesniki: USB.

Cena: 37.200 tolarjev.

Izmerjena cena ČB strani: 50 tolarjev.

Izmerjena cena barvne strani: 98 tolarjev.

Prodaja: Canon partnerji, www.canon.si/partnerji.

Za: Hitrost črno-belega kopiranja, kakovost, zaslon LCD.

Proti: Hitrost barvnega kopiranja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji