Canon Pixma MP270

Objavljeno: 22.12.2009 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Brizgalni tiskalniki | Revija: December 2009 | Teme: preizkus, tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi

Canonove Pixme so zelo razširjene večopravilne naprave, pri katerih se generacije zelo hitro menjavajo. Na preizkusu smo imeli novo napravo MP270, ki poleg tiskanja opravlja še optično branje in kopiranje, nima pa vključenega faksa (kar imajo naprave Pixma z "MX" v imenu). MP270 je nižjega cenovnega in zmogljivostnega ranga, gre za preprosto napravo, namenjeno predvsem domačim uporabnikom. Tako nima naprednejših možnosti svojih večjih sester, denimo bralnika pomnilniških kartic in omrežnih vmesnikov (bodisi navadnega ali brezžičnega).

Naprava je razmeroma ugodnih mer, predvsem je med nižjimi. Seveda nima samodejnega podajalnika, tako je pokrov optičnega bralnika zelo nizek in povsem raven. Na desni strani je majhen statusni LCD, pod njem pa nekaj tipk za osnovno delo z napravo. Tam lahko nastavimo število kopij in izberemo barvno ali črno-belo kopiranje, za povečave in podobno pa bomo morali poseči po programski opremi oziroma gonilnikih. Pri naših meritvah se je izkazala tudi s porabo energije, sploh med mirovanjem, ko smo izmerili 2,2 W. Omenimo, da smo pri drugih tiskalnikih, kjer smo to že izmerili, videli porabo od 3 pa do 5 W.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki