Objavljeno: 27.2.2007 03:04 | Avtor: Tadej Beravs | Monitor Februar 2007 | Teme: tiskalnik, brizgalnik, multi, nenehni testi

Canon Pixma MP160

V poplavi Canonovih novosti so majhno osvežitev privoščili tudi najosnovnejši Canonovi večnamenski napravi. Canon Pixma MP160 tako izhaja iz modela Pixma MP150. Med modeloma v resnici ni bistvenih razlik - nekoliko v hitrosti in zmogljivosti, oblika (če zanemarimo drugi odtenek barve ohišja) in sama funkcionalnost pa ostajata enaki.

Ker gre zgolj za najosnovnejši model, bomo na Pixma MP160 našli zgolj najosnovnejše funkcije. Še vedno je možno nastavljati število kopij, tokrat le do devet, ki so prikazane na malem številskem zaslončku. Tudi čitalnika pomnilniških kartic ne bomo našli, pustili pa so komunikacijo PictBridge, za možnost tiskanja fotografij neposredno iz digitalnega fotoaparata.

Optični bralnik ima ločljivost le 600 x 1200 pik na palec, a bo to za veliko večino uporabnikov popolnoma dovolj. Svojo nalogo opravlja povsem zadovoljivo, tako kot tudi samo kopiranje. Hitrost kopiranja je enaka kot pri naprednejšemu modelu Pixma MP180 - pet minut za pet barvnih fotokopij in nekoliko več kot minuto za pet črno-belih fotokopij.

Tiskalniški del je povsem enak kot pri modelu Pixma MP180, opisanem v prejšnjem Monitorju, zato se pri njem ne bomo mudili. Enaka je namreč tako hitrost kot tudi kakovost tiska.

Canon Pixma MP160 je ugodna rešitev za uporabnike, ki od tiskalnika pričakujejo zgolj osnovno in ne potrebujejo najrazličnejših dodatkov, kot so na primer bralnik kartic, naprednejše nastavitve tiskanja itd.

Canon Pixma MP160

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Tiskanje: 9.

Fotokopiranje: 8.

Optično branje: 8.

Cena izpisa: 3.

Vmesniki: USB.

Cena: 24.000 tolarjev.

Izmerjena cena ČB strani: 50 tolarjev.

Izmerjena cena barvne strani: 98 tolarjev.

Prodaja: Canon partnerji, www.canon.si/partnerji.

Za: Preprosta raba, hitro črno-belo kopiranje, OCR.

Proti: Visoka cena odtisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji