Canon Pixma MG5250

Objavljeno: 26.10.2010 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Brizgalni tiskalniki | Revija: Oktober 2010 | Teme: preizkus, tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi

Večopravilne brizgalne naprave že kar lep čas dobivajo različne funkcije in možnosti - zlasti priljubljene pa so brezžične povezave. Taka je tudi Canonova nova Pixma MG5250. Dodali so ji namreč brezžično omrežno povezavo po standardu 802,11 B/G/N. Tu pa se je tudi ustavilo - gre namreč za dokaj povprečno večopravilno brizgalno napravo, ki ima vgrajen optični bralnik (in tako deluje tudi kot kopirni stroj), nima pa faksa.

Med tehničnimi podatki izdelovalca zasledimo hitrost tiska 11 strani na minuto pri črno-belem in dobrih 9 strani pri barvnem tisku, oboje je dokaj realno. Tiskalnik je tako popolnoma dovolj hiter za večino opravil, glede na konkurenco je hitrost prav solidna. Podpovprečno hiter je le izpis pri najslabši kakovosti, a nas to ne moti. Tudi uporaba kakovostnega, svetlečega papirja ga bistveno ne upočasni. Tako je našo fotografijo v velikosti A4 natisnil pri najvišji kakovosti in pri uporabi fotografskega papirja v slabih dveh minutah. Za fotografijo klasične velikosti 10 × 15 cm pri enakih nastavitvah pa je potreboval 47 sekund.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki