Objavljeno: 26.10.2010 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Oktober 2010 | Teme: preizkus, tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi

Canon Pixma MG5250

Večopravilne brizgalne naprave že kar lep čas dobivajo različne funkcije in možnosti - zlasti priljubljene pa so brezžične povezave. Taka je tudi Canonova nova Pixma MG5250. Dodali so ji namreč brezžično omrežno povezavo po standardu 802,11 B/G/N. Tu pa se je tudi ustavilo - gre namreč za dokaj povprečno večopravilno brizgalno napravo, ki ima vgrajen optični bralnik (in tako deluje tudi kot kopirni stroj), nima pa faksa.

Med tehničnimi podatki izdelovalca zasledimo hitrost tiska 11 strani na minuto pri črno-belem in dobrih 9 strani pri barvnem tisku, oboje je dokaj realno. Tiskalnik je tako popolnoma dovolj hiter za večino opravil, glede na konkurenco je hitrost prav solidna. Podpovprečno hiter je le izpis pri najslabši kakovosti, a nas to ne moti. Tudi uporaba kakovostnega, svetlečega papirja ga bistveno ne upočasni. Tako je našo fotografijo v velikosti A4 natisnil pri najvišji kakovosti in pri uporabi fotografskega papirja v slabih dveh minutah. Za fotografijo klasične velikosti 10 × 15 cm pri enakih nastavitvah pa je potreboval 47 sekund.

Bolj pomembna je seveda kakovost izpisa, sploh pri fotografijah, natisnjenih na kakovosten, svetleč papir. Tu nismo imeli večjih pripomb - tiskalnik tiska povsem dovolj kakovostno, seveda pa je veliko odvisno tudi od naših nastavitev. Barve so tako malce premočne, s tem pa seveda merijo na povprečnega uporabnika, ki so mu močne barve načeloma bolj všeč kot pravilne. Podrobnosti so povprečne, besedilo pa je glede na druge brizgalne naprave še kar dobro.

Tiskalnik po obliki ni nič posebnega - črna, plastična škatla. Žal niso dodali samodejnega podajalnika za optični bralnik, ima pa enoto za tisk na obe strani. Tako kot je navada pri teh manjših napravah, namenjenih domačim uporabnikom, ima tudi ta Pixma bralnik pomnilniških kartic, ta podpira vse najbolj priljubljene kartice. Poleg že omenjene brezžične povezave je na voljo še bolj tipičen vmesnik USB, dokupimo pa lahko tudi modul za povezljivost prek tehnologije bluetooth. Na desni strani naprave je majhen zaslon, pod njim pa funkcijske tipke, osrednja je vrtljivo kolesce. Spodaj je predal, ki po Canonovih navedbah drži do 150 listov, zadaj pa odprt podajalnik. Naprava iz množice tovrstnih izdelkov izstopa le po ceni izpisa, ki je po našem mnenju previsoka, zlasti pri barvnem tisku. Je pa zato cena naprave kar dobra.

Canon Pixma MG5250

Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Tiskanje: 9.

Fotokopiranje: 8.

Optično branje: 9.

Cena izpisa: 5.

Vmesniki: USB, WLAN (802,11 B/G/N).

Cena: 170 EUR (cena natisnjene ČB strani 10 centov, cena natisnjene barvne strani 57 centov).

Prodaja: Partnerji Canon, www.canon.si.

Za: Hitrost tiska, kakovost tiska, tisk na obe strani.

Proti: Cena barvnega izpisa, ni samodejnega podajalnika.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji