Objavljeno: 29.10.2013 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor November 2013 | Teme: nenehni testi

Canon MF8580CDW

Večopravilni MF8580CDW je na prvi pogled zelo podoben sorodnemu MF8280CW. Oblikovanje je enako, gre za razmeroma veliko napravo, pri kateri na vrhu kraljuje optični bralnik in samodejni podajalnik zanj. Pred njima je spet barvni zaslon, okoli njega pa kar nekaj tipk.

Šele pozorno oko opazi, da je naprava nekoliko višja, in to predvsem zaradi večjega predala. Ta drži še enkrat toliko listov kot pri cenejšem modelu, skupaj torej 250. Že prej opisani MF8280CW je bil dobro založen z vmesniki, to ostaja tudi tu. Na voljo sta dva USB (eden zadaj za priklop na računalnik in eden spredaj za tisk z nosilcev USB), omrežni vmesnik, faks in brezžični omrežni vmesnik. Tiskalnik podpira tisk neposredno s pametnih telefonov in tabličnih računalnikov. Pohvalno je tudi, da ima naprava vgrajeno enoto za samodejno tiskanje na obe strani, ki nam na dolgi rok lahko prihrani kar veliko papirja.

Tudi pri hitrosti je tu skok v primerjavi z MF8280CW občuten. Nazivna hitrost je solidnih 21 strani na minuto. Naš preizkus je pokazal sicer malce manj, a je tudi 19 strani na minuto dober rezultat. Dovolj hitro tudi natisne prvo stran (enajst sekund). Pohvalimo lahko to, da se je zadovoljivo obnesel na vseh preizkusih, torej nismo opazili nobenega ozkega grla.

Nekoliko nižja od sorodne naprave je tudi cena izpisa. Ta sicer ni tako nizka kot pri samostojnih laserskih modelih, a spet ni previsoka. Se pa vse skupaj, torej dobra opremljenost in solidna hitrost, pozna pri končni ceni naprave, ki bo z 719 evri glavni pomislek večine morebitnih uporabnikov. Za to ceno dobimo dobro uravnovešeno napravo, ki nima nobenih posebnih slabosti.

Canon MF8580CDW

Velikost (razred): A4 (cenejši barvni).

Vmesniki: USB, omrežni, faks, brezžični omrežni.     

Ločljivost: 1200 × 1200 pik na palec.

Navedena hitrost: 21 strani na minuto (črno-belo in barvno).

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal) + podajalnik za posamezne liste, PCL5e/PCL6/PS, 256 MB.

Prodaja: www.canon.si/partnerji.php.

Cena: 719 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 3,6 centa.

Cena natisnjene barvne strani: 14 centov.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Opremljenost, solidna hitrost.

✗    Cena naprave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji