Objavljeno: 29.10.2013 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor November 2013 | Teme: nenehni testi

Canon MF8280CW

Canonova večopravilna barvna laserska naprava MF8280CW je glede na ceno presenetljivo velika. Na videz obljublja kup funkcionalnosti, a to le delno tudi izpolni. Velik del prostora zavzame optični bralnik na zgornji strani, nad njim pa samodejni podajalnik, ki lahko hkrati drži oziroma obdela do 50 listov. Pred njim je razmeroma velik barvni zaslon, ob njem pa kar veliko funkcijskih tipk. Te bomo poleg sprehajanja po nastavitvah največkrat uporabljali za kopiranje, manj za pošiljanje faksov.

Tiskalnik je odlično opremljen z vmesniki. Poleg klasičnega vmesnika USB ima spredaj še en USB za tisk neposredno s ključkov USB in podobnih naprav. Zadaj je na voljo tudi omrežni vmesnik (poleg faksa), vgrajen je tudi brezžični omrežni vmesnik. Ta postaja vse pogostejši, čeprav se nam zdi, da je vsaj pri pisarniških napravah to manj koristno kot, denimo, navaden žičnati vmesnik. Naprava podpira tisk s pametnih telefonov in tablic (iOS in Android).

Smo pa bili malce razočarani nad drugimi ponujenimi funkcionalnostmi. Najbolj bi si želeli večjega predala za papir, sploh glede na razmeroma veliko ohišje tiskalnika. V predal lahko pospravimo do 150 listov, to je za pisarniško napravo razmeroma malo – konkurenca večinoma ponuja vsaj 250 listov, če ne kar 500. Pogrešali smo tudi enoto za samodejno tiskanje na obe strani. Seveda lahko to izvedemo ročno (z obračanjem natisnjenih listov), a se nam tudi to zdi za poslovno napravo praktično obvezno.

Se pa tiskalnik odkupi z zelo nizko ceno same naprave. Glede na to, da dobimo barvno večopravilno lasersko napravo z veliko vmesniki in spodobnim podajalnikom za papir, je cena manj kot 500 evrov zelo konkurenčna. Tiskalnik resda ni ravno hiter, prej nasprotno, a bo dovolj hiter za manj zahtevna okolja. Nazivna hitrost je 14 strani na minuto in to so naši preizkusi tudi potrdili. Nekoliko počasen je izpis prve strani (18 sekund), zato pa je presenetljivo hiter izpis zahtevnejših dokumentov (datotek PDF).

Canon MF8280CW

Velikost (razred): A4 (cenejši barvni).

Vmesniki: USB, omrežni, faks, brezžični omrežni.     

Ločljivost: 1200 × 1200 pik na palec.

Navedena hitrost: 14 strani na minuto (črno-belo in barvno).

Tehnične lastnosti: 150 listov (predal) + podajalnik za posamezne liste, PCL5e/PCL6/PS, 256 MB.

Prodaja: www.canon.si/partnerji.php.

Cena: 469 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 4,6 centa.

Cena natisnjene barvne strani: 18 centov.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena naprave, opremljenost z vmesniki.

✗    Cena izpisa, velikost predala za papir.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji