Objavljeno: 2.11.2006 12:55 | Avtor: Tadej Beravs | Monitor Oktober 2006 | Teme: nenehni testi, laser, tiskalnik

Canon LaserShot LBP-3460

LaserShot LBP-3460 je novi Canonov namizni črno-beli laserski tiskalnik v razredu srednje zmogljivih naprav. Opremljen z omrežnim vmesnikom, avtomatskim obračalnikom listov ter predalnikom za 250 listov je dovolj zmogljiv tudi za zahtevna pisarniška opravila. Seveda je v takem primeru mogoče dokupiti še dodatni predalnik za 500 listov. Vgrajeni pomnilnik, ki ga je samo 64 MB, je mogoče razširiti še za dodatnih 256 MB. Tiskalnik sicer ne najbolj kompaktne oblike na mizi ne zasede preveč prostora, pa tudi ne povzroča nadležnega hrupa. Samo upravljanje je zelo preprosto, prav tako menjava kompleta barvila z valjem. Nekoliko neroden je le vmesnik na tiskalniku. Mali zaslon ne prispeva ravno k preglednosti; z nekoliko nenavadnim načinom brskanja po menujih s smernimi tipkami (brez potrditvenih gumbov) nam iskanje bolj skritih nastavitev celo otežuje. Večina predhodnih Canonovih laserskih tiskalnikov je imela večnamenski podajalnik papirja za zgolj en samcat list ali kuverto. Tokrat so naredili korak naprej in povečali zmogljivost le tega podajalnika na kar sto listov.

Z navedeno hitrostjo izpisa 33 strani na minuto se LBP-3460 po hitrosti uvršča v vrh srednje zmogljivih črno-belih laserskih tiskalnikov. Tako bo za petnajst strani dolg dokument porabil le šestintrideset sekund. Prva slabost se pokaže pri tiskanju dokumentov z grafično vsebino. Tako devet strani dolgo poročilo natisne v petindvajsetih sekundah, nekateri tiskalniki, ki so nominalno enako hitri, pa so tu lahko kar nekaj hitrejši. Tiskanje na obe strani kar precej upočasni ves postopek, saj sedemindvajset strani dolgo poročil v privzetem načinu natisne v oseminpetdesetih sekundah, za tiskanje na obe strani pa porabi skoraj dvakrat toliko (minuto in petinštirideset sekund). Pri tiskanju bitnih slik pa s svojim časom šestnajst sekund ne izstopa iz povprečja.

Ena od pomanjkljivosti LBP-3460 je ločljivost 600 pik na palec (2400 x 600 programsko), saj večina tiskalnikov tega razreda premore ločljivosti 1200 pik na palec. Podpira PCL6 in PCL5e ter Canonov URFII (Ultra Fast Rendering); vpliv slednjega se malce vidi pri hitrosti in kakovosti odtisa. Kakovost besedilnih dokumentov je zadovoljiva, podrobnosti, velike dve piki, so lepo vidne, pa tudi raster ni moteče viden.

LaserShot LBP-3460 spada med cenejše tiskalnike srednjega zmogljivega razreda, ki za svojo ceno ponuja visoko hitrost izpisa ter vso potrebno opremljenost za pisarniška opravila.

Canon LaserShot LBP-3460

Hitrost: 6.

Kakovost izpisa: 6.

Opremljenost: 5.

Cena izpisa: Cene še niso znane.

Vmesniki: Vzporedni, USB, omrežni.

Velikost (razred): A4 (srednje zmogljivi ČB).

Ločljivost: 600 × 600 (600 × 2400 programsko) pik na palec.

Navedena hitrost: 33 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal), PCL 6 (PCL 5c/PCL-XL), URFII, 64 MB/256 MB.

Cena: 238.320 tolarjev.

Cena natisnjene ČB strani: Cene še niso znane.

Prodaja: Canon partnerji, www.canon.si/partnerji.

Za: Hitrost tiska, tiskanje na obe strani.

Proti: Kakovost izpisa bitnih slik.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji