Objavljeno: 29.6.2010 | Avtor: Tadej Beravs | Monitor Junij 2010 | Teme: preizkus, tiskalnik, laser, nenehni testi

Brother MFC-7440N

V množici Brotherjevih večnamenskih naprav smo si ogledali model MFC-7440N, ki ga sestavljajo črno-beli laserski tiskalnik, optični barvni bralnik in faksirni stroj. Gre za srednje zmogljivo napravo, ki kot standardno opremo ponuja omrežno povezavo. Predhodnik, model MFC-7420, je tako končno doživel nekaj posodobitev, ena izmed njih je, kot smo že omenili, omrežna povezava.

Tiskalniški del so nekoliko pohitrili in je tokrat navedena hitrost 22 strani na minuto. Torej nekakšna zlata sredina v primerjavi s konkurenti. Številka je v realnosti celo za nekaj desetink višja od navedene hitrosti, a to lahko MFC-7440N pripišemo samo v dobro. Prav tako je izpis prve strani precej hiter. Dobrih deset sekund potrebuje, da se ogreje na delovno temperaturo. Drugače pa za petnajst strani dolg dokument porabi oseminštirideset sekund. Prav tako mu gre dokaj hitro od rok tiskanje fotografij v najvišji ločljivosti. Za tiskanje bitne slike velikosti A4 porabi le osemnajst sekund.

Ločljivost tiskalniškega dela je 2400 × 600 pik na palec. Če pri tiskanju fotografij posebej ne izberemo višje ločljivosti, bodo imele fotografije precej viden raster in tudi podrobnosti ne bodo jasno vidne. Pri izbiri višje ločljivosti pa žal vidnosti rastra ne bomo odstranili, temveč ga zgolj nekoliko zmanjšali, podrobnosti pa postanejo nekoliko bolj razločne, vendar žal tudi nekoliko bolj blede in zaradi tega na sami vidnosti ne pridobimo kaj dosti.

Kot fotokopirna naprava se MFC-7440N dobro obnese. Fotokopiranje poteka dokaj hitro, brez daljših priprav. Za pet fotokopij strani revije porabi trideset sekund, za bolj priročno fotokopiranje oz. pošiljanje faksov pa lahko uporabimo samodejni podajalnik, s katerim lahko naredimo tri fotokopije v petindvajsetih sekundah. Kakovost fotokopij je povsem zadovoljiva, brez motečega poudarjanja barv v ozadju besedila. Optični bralnik z ločljivostjo 600 × 2400 pik na palec je kos normalnim nalogam in pri delovanju nismo opazili večjih odstopanj glede barvne pravilnosti.

Ker sta črnilo in valj ločena, je izpis tiskalnika precej ugoden. Tako bomo za črno-belo stran odšteli 2,6 centa, sama naprava pa se je od predhodnice tudi precej pocenila.

Brother MFC-7440N

Tiskanje: 7.

Fotokopiranje: 5.

Optično branje: 7.

Cena izpisa: 10.

Velikost (razred): A4 (cenejši ČB).

Vmesniki: USB, omrežni.

Ločljivost: 2400 × 600 pik na palec.

Navedena hitrost: 22 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal), večnamenski podajalnik, GDI, 32 MB.

Prodaja: Partnerji Brother, www.brother.si.

Cena: 254 EUR (cena natisnjene ČB strani 2,6 centa).

Za: Cena izpisa, omrežna povezava.

Proti: Izpis podrobnosti.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji