Objavljeno: 9.3.2005 11:49 | Avtor: Matjaž Klančar | Monitor Maj 2004 | Teme: tiskalnik, brizgalnik, multi, nenehni testi

Brother MFC-3220C

Najcenejši Brotherjev model je hkrati tudi najcenejša večnamenska naprava, ki vsebuje tudi faks. Slednjemu je tudi sicer najbolj podoben, saj ima vgrajen vlečni optični bralnik in ne ploskega, kot smo morda bolj navajeni. To pomeni, da se bo treba kakovostnemu optičnemu branju odpovedati (vlečni bralniki zaradi vedno ne dovolj natančnega mehanizma tu ne blestijo), vendar imamo hkrati na voljo podajalnik, ki pride velikokrat prav. Prav bi prišel tudi pri branju OCR, vendar priložena programska oprema ne prepoznava šumnikov.

Barvne kartuše so ločene, tiskanje pa je precej glasno in povprečno hitro. Vsaj pri tiskanju poslovnih izdelkov, pri tiskanju na svetleč papir pa je silno počasen. Fotografije so kljub vsemu zelo dobre, to pa bi težko rekli za besedilo, ki je sivo (in ne črno) in nazobčano. Posledično tudi črno-bele fotokopije niso najboljše, bledi so tudi barvni odtisi na navadnem papirju.

Cena izpisa je v črno-belem načinu zelo ugodna, v barvnem pa povprečna.

Brother MFC-3220C

Kaj: Faks, kopirni stroj, optični bralnik, piezo brizgalnik.

Objavljeno v Monitorju maja 2004.

Tiskanje: 3.

Fotokopiranje: 6.

Optično branje: 5.

Cena izpisa: 9.

Vmesniki: USB.

Cena besedilne strani: 23 tolarjev.

Cena barvne strani: 87 tolarjev.

Cena: 50.400 tolarjev.

Prodaja: Trion.

Za: Ugodna cena, nizka cena črno-belega odtisa. Ločene kartuše.

Proti: Slaba kakovost besedila na navadnem papirju (tudi fotokopije). Glasnost. Le vlečni optični bralnik. OCR ne podpira šumnikov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji