Objavljeno: 27.2.2012 11:48 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Februar 2012 | Teme: tiskalnik, brizgalnik, multi, nenehni testi

Brother DCP-J525W

Brother nam je poslal na preizkus tri tiskalnike, model DCP-J525W pa je tokrat najcenejši izmed njimi. Kljub temu se v Brotherjevi ponudbi postavi nekje na sredino. Gre za razmeroma enostavno večopravilno napravo brez faksa. Žal mu manjka tudi samodejni podajalnik za optični bralnik, glede na ceno pa je tudi razumljivo, da ni vgrajene enote za tiskanje na obe strani.

Kljub enostavnim funkcionalnostim so v Brotherju vključili tudi brezžični omrežni vmesnik, ki skupaj s posebnimi aplikacijami omogoča tudi tisk neposredno z naprav iOS in Android. Za navadno povezavo do računalnika je na voljo USB, ni pa tudi navadne omrežne povezave. Vmesnik USB je, tako kot je pri Brotherju že dolgo navada, postavljen znotraj same naprave, kabel pa speljemo po posebnem kanalu, zaradi tega lahko napravo postavimo bliže k steni. Gre za razmeroma kompakten tiskalnik, sploh po višini. Tako kot dražji brat DCP-J925DW ima tudi ta spredaj barvni, za dotik občutljiv zaslon.

Po hitrosti nekoliko zaostaja za dražjim bratom, a ne veliko. Uradno naj bi bil zmožen deset strani na minuto pri črno-belem izpisu ter osem strani pri barvnem, pride pa kar blizu tem vrednostim. Tako se uvrsti kar visoko v naši tabeli, so pa hitrosti dobre pri vseh vrstah tiska, torej tudi na svetleč papir in pri najvišji kakovosti. Za pet strani besedila je tako porabil 42 sekund, za devet strani poročila (kjer imamo tudi nekaj barvnih elementov) pa minuto in deset sekund. Tisk fotografije (v velikosti 10 × 15 cm) na svetleč papir traja slabe pol minute. Kakovost izpisa je pri tem solidna, a ne izstopa.

Tiskalnik je torej preprost in solidna izbira za nezahtevne domače uporabnike. Pohvalimo lahko tako ceno naprave, saj velja 127 evrov, pa tudi dobro ceno izpisa.

Brother DCP-J525W

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Tiskanje: 8.

Fotokopiranje: 8.

Optično branje: 7.

Cena izpisa: 10.

Vmesniki: USB, brezžični omrežni.

Cena: 127 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 5 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 12 centov.

Prodaja: Avtera, www.avtera.si

Za: Cena izpisa, brezžična povezava, cena naprave.

Proti: Povprečna kakovost izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji