Objavljeno: 25.11.2014 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor December 2014 | Teme: nenehni testi, linux

Asus Republic of Gamers G750j

Asus je svojim novim prenosnikom, namenjenim resnejšim igričarjem, dodal oznako Republic of Gamers. Prvi tak prenosnik, ki smo ga preizkusili, pa je model G750j. Prenosnik nas je najprej kar presenetil s svojo izredno velikostjo, še bolj pa s težo – velja kar slabih pet kilogramov! Pri tem je izredno velik in težak tudi napajalnik, za vsaj dva navadna napajalnika ga je. Prenosnik je zelo debel, dvigajoče se ohišje doseže kar pet centimetrov. Seveda ima 17-palčni zaslon, ločljivost preizkušenega modela je FullHD (torej 1920 × 1080 pik).

Tudi videz sledi mogočni teži in zajetnemu volumnu. Ohišje je iz kakovostne črne plastike, notri posnema črn brušen aluminij. Tipkovnica je odlična, tipke imajo razmeroma velik hod in dober povratni odziv, dobro se bo obnesla tako pri tipkanju kot pri igranju iger. Desno je tudi ločena števičnica, tipka Enter na desni strani je sicer nizka, a so tipke dovolj narazen, oziroma je tipkovnica dovolj velika, da nas to ni motilo. Zvok je odličen, zelo dobra je tudi velika sledna ploščica, tipki pod njo dajeta dober občutek.

Vgradili so zelo spodobno strojno opremo. Osrčje predstavlja Nvidiina grafična kartica GeForce GTX880M, ki je dosegla odlične rezultate na preizkusu grafike. Dobro se odreže tudi Intelov procesor i7, model 4700HQ, ta bije pri taktu 2,4 GHz, ima pa štiri jedra. Na voljo so različne kombinacije pomnilnika (do 32 GB). Poleg omenjene grafične kartice lahko prenosnik priklopi na Intelovo integrirano rešitev, predvsem za varčevanje z energijo. To mu kljub vsemu ne uspeva preveč dobro, a so slabe tri ure, kolikor je zdržal na preizkusu, kar dober rezultat. Preizkusni model je imel navaden 1 TB disk.

Poleg visoke porabe energije pa je strojna moč odgovorna tudi za razmeroma visoko segrevanje, posledično je naprava dokaj glasna, saj se ventilator kar pogosto vklaplja. To je, skupaj s težo in velikostjo, tudi njegova največja slabost. Glede na ponujeno pa je cena prenosnika kar solidna.

Asus ROG G750j

Poslovni indeks SYSmark 2007 (Productivity): 202.

Večpredstavni indeks SYSMark 2007 (VideoCreation): 193.

Trajanje delovanja: 2 uri 51 minut.

Mere:  41 × 32 × 5 cm., 4,8 kg.

Značilnosti: Intel i7-4700HQ 2,4 GHz, 8 GB RAM, 1 TB disk, WLAN 802.11 b/g/n, bluetooth.

Zaslon: 17,3-palčni, 1920 × 1080 pik.

Operacijski sistem: Windows 8.1 64-bit.

Cena: 900 EUR.

Prodaja: www.avtera.si.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ ZGRADBA IN OPREMA

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ VELIKOST IN TEŽA

✓    Zmogljivost grafike, zvok, cena.

✗    Velikost in teža, glasnost.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji