Objavljeno: 28.1.2008 10:36 | Avtor: Žiga Veber | Monitor Januar 2008 | Teme: prenosnik, nenehni testi

Acer Aspire 5720-302G16

Ohišje tega prenosnika deluje razmeroma kakovostno, njegov zaslon pa se odpira gladko in deluje dovolj trdno. Mnenje o kakovosti spremenimo ob prvem stiku s tipkovnico, saj se preveč upogiba, pa tudi tipke ne delujejo preveč čvrsto. Pristaja ji le bela barva, ki pa je občutljiva za umazanijo, podobno velja za oporo dlani in drsno ploščico.

Prenosnik je grajen okrog Intelovega procesorja Core 2 Duo T7300, ki bije pri hitrosti 2,0 GHz, asistira pa mu 2 GB pomnilnika, kar je povsem dovolj za udobno delo v okolju Windows Vista Home Premium, ki je nameščeno ob nakupu. Nasploh deluje hitro in zanesljivo, kar kažejo tudi rezultati meritev, manjka mu morda le boljša grafična kartica, za igre. Zaslon osnovne ločljivosti 1280 × 800 pik je, kar zadeva barve, soliden in dovolj svetel, da tudi pri močnejši svetlobi ni težav z berljivostjo. Moti le slaba kontrastnost, saj je včasih težko ločiti med na primer belo in svetlo sivo, tudi ko stojita druga ob drugi. USB priklopi so štirje; dvakrat po dva, vsak par pa se drži preveč skupaj. Na levi strani opazimo bralnik pomnilniških kartic (SD, xD in MS) in režo za razširitveno kartico. Optična enota in plastika okrog nje delujeta ceneno. Moti tudi dostopnost priklopa za napajanje, saj ob odprtem prenosniku le s težavo vklopimo ali izklopimo napajanje, kar je moteče in neprijetno. Ne manjkata firewire in s-video priklop za televizijo, pogrešali pa smo bluetooth povezavo, ki jo ima večina sodobnih prenosnikov in mobilnih telefonov. Acer ima vgrajeno tudi spletno kamero, imenovano Crystal Eye, ki je povprečne kakovosti in ločljivosti 640 × 480 pik. Pozitivno preseneti zvok, ki so ga ob pravilnih nastavitvah sposobni iztisniti iz sebe zvočniki prenosnika. Vendar le ob popolnoma izključenem mikrofonu, saj sicer občasno prihaja do šumenja, ne glede na jakost, ki jo sicer nastavljamo s koleščkom na levi strani prenosnika.

Prenosnik je zmogljiv, kakovosten in dostopen, trdijo v Acerju. Vsekakor je zmogljiv, le dlje bi lahko zdržal na baterije, pa tudi določeni deli ohišja bi lahko bili boljši in bolj kakovostni. Navsezadnje tudi cena ni pretirano ugodna, saj Acer Aspire 5720 cenijo na povprečno 1050 evrov.

Acer Aspire 5720 -302G16

Poslovni indeks SYSmark 2007 (Productivity): 93.

Večpredstavnostni indeks SYSmark 2007 (VideoCreation): 78.

Trajanje delovanja: 2:18.

Zgradba in oprema: 6.

Velikost in teža: 5.

Mere: 36,6 x 27,4 x 4,2 cm, 2,8 kg.

Značilnosti: Intel Core 2 Duo T7300, 2 GHz, 2048 MB RAM, 160 GB disk, WLAN 802.11 a/b/g, bluetooth, IrDa.

Zaslon: 15,4-palčni, 1280 × 800 pik.

Operacijski sistem: Windows Vista Home Premium.

Cena: 1048,96 EUR.

Prodaja: Alterna, www.alterna-i.si; Avtera, www.avtera.si; TrendNet, www.trendnet.si.

Za: Svetlost zaslona, zmogljivost.

Proti: Dostopnost priklopa za napajanje, kakovost tipkovnice.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji