Testi / Avtor - Matej Šmid

 • Sony Xperia XA Ultra

  Kot je videti, se Sony v svojem telefonskem poslu nekoliko izgublja, vsaj če sklepamo po poimenovalni politiki (pa tudi sicer, brali smo že o govoricah, da odgovorni razmišljajo, da se telefonije morda raje ne bi več šli). Preizkušeni model XA Ultra je že tak primer.

  Objavljeno: 27.9.2016 | Kategorija: Telefoniveč
 • Sony Xperia X Compact

  Sonyjeve telefone Compact že dalj časa hvalimo kot zelo dobro izbiro za tiste uporabnike, ki se nočejo privaditi vedno večjim telefonom, bi pa kljub temu radi imeli v rokah nekaj hitrega in zmogljivega.

  Objavljeno: 27.9.2016 | Kategorija: Telefoniveč
 • Xiaomi Mi5

  Xiaomi je podjetje, ki že dalj časa velja za eno največjih uspešnic kitajskih izdelovalcev telefonov. Resda globalno niso tako veliki kot Huawei ali Lenovo, a so uspešni, predvsem zato, ker so njihovi telefoni zmogljivi, še posebej glede na ceno, po kateri jih prodajajo.

  Objavljeno: 27.9.2016 | Kategorija: Telefoniveč
 • Huawei Honor 8

  Huawei že kar nekaj časa res strumno koraka v smeri vrhunskega izdelovalca telefonov, in čeprav je v resnici še vedno veliko uspešnejši v drugem delo svojega posla (oprema za operaterje, tudi mobilne), se zdi, da ni prav daleč od cilja. Njihovi telefoni P (P7, P8 in zadnji, P9) so, strojno gledano, v resnici odlične naprave, ki jih občasno sparijo tudi z odlično programsko opremo in potem iz njih nastane – Google Nexus 6p. Huawei P9 smo nedavno preizkusili in bili nad njim navdušeni. Kot vedno moramo pograjati le programski vmesnik EMUI, od katerega podjetje kar nekako noče odstopiti, oz. ga vsaj omiliti. Spomnimo se, da smo bili tudi nad Samsungovim vmesnikom TouchWiz dolga leta resnično zgroženi, a so ga v zadnjih letih Korejci občutno oklestili in ga naredili že kar lepo uporabnega.

  Objavljeno: 27.9.2016 | Kategorija: Telefoniveč
 • LG X Cam

  Dvojne kamere v telefonih so postale zadnji krik mode. Pa ne zato, ker je dve kameri v svoj iPhone 7 vgradil Apple, saj je to novost že kar nekaj prej uspelo ponuditi androidnim izdelovalcem. Preizkusili smo že Huaweiev model P9 in LGjev G5, ki imata oba na zadnji strani dva objektiva, tokrat pa smo dobili v roke še podobno rešitev v telefonu, ki je namenjena »cenovno občutljivejšim«, kot se reče. 5,2-palčni LG X Cam (oz. K580, kot je ponekod tudi znan) je telefon srednjega razreda, ki se ponaša z dvema objektivoma na zadnji strani in še enim, običajnim, na sprednji.

  Objavljeno: 27.9.2016 | Kategorija: Telefoniveč
 • Test Lenovo Vibe X3

  Lenovo, že nekaj let največji izdelovalec osebnih računalnikov na svetu, si že kar nekaj časa prizadeva, da bi postal tudi največji izdelovalec tablic in telefonov. Trenutno je na četrtem mestu (za Samsungom, Applom in Huaweiem), z velikimi cilji pa je lani vstopil tudi na slovenski trg. Po začetni poplavi modelov, tudi tistih v najvišjem (cenovnem) razredu, je nekako videti, kot da je upehan. Največji predstavljajo vrhunske modele kot po tekočem traku (in z njimi vzdržujejo ugled blagovne znamke), od predstavitve zadnjega vrhunskega modela Lenovo (Vibe Z2 Pro) pa je minilo že skoraj dve leti. Vmesno leto so v Lenovu raje izkoristili za predstavitev »posebnih« mobilnih telefonov, kot je Vibe Shot, ki se trudi biti bolj fotoaparat kot telefon.

  Objavljeno: 31.5.2016 | Kategorija: Telefoniveč
 • Blackberry Priv

  Kanadsko podjetje Blackberry (prej RIM) je bilo nekoč pojem za pametne telefone, Kanadčani so v resnici »izumili« prenosno napravo, ki je bila namenjena izključno pisanju in sprejemanju elektronske pošte. Šele kasneje so ji dodali tudi možnost telefoniranja. Prednost Blackberryjev je bila od nekdaj miniaturna, a odlična »prava« tipkovnica, s katero se je dalo v časih, ko so vsi drugi telefoni premogli le številsko tipkovnico, naravnost svetlobno hitro tipkati. Dva palca, s katerima smo tipkali tudi že kar dolga elektronska sporočila, sta bila zaščitni znak uporabnikov teh predvsem poslovnih naprav.

  Objavljeno: 26.4.2016 | Kategorija: Telefoniveč
 • Technical support now for phones

  High quality remote desktop software solution developed by a Slovenian company, XLAB, which we write regularly about, attracted our attention yet once more. We have reviewed their new mobile release ISL Light 3.0, which further expands its remote access and control abilities over Android mobile devices.

  Objavljeno: 8.4.2016 10:00 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Od najboljšega k najboljšemu

  Ko smo pred manj kot letom dni preizkušali takrat najnovejše Samsungove telefone Galaxy S6 (in Edge in Edge+), smo zapisali, da so to trenutno najboljši telefoni z Androidom. In to je veljalo do danes, ko si lahko omislimo njihova naslednika – Galaxy S7 in S7 Edge.

  Objavljeno: 29.3.2016 | Kategorija: Telefoniveč
 • Pametni obesek

  Že kar nekaj časa (let) je, kar mi je kolega namignil, da ima poslovno zamisel – uporabniki naj bi lahko s pametnim telefonom natančno ugotovili, kam so založili ključe. Zagotovil sem mu, da z današnjimi tehnologijami, ki jih premorejo telefoni, to ni mogoče. Nekdo drug se s to razlago očitno ni zadovoljil in nastal je – Chipolo.

  Objavljeno: 29.3.2016 | Kategorija: Preizkusiveč