Teme - Office

 • Ta pravi Office za zaslone na dotik

  Microsoft je na konferenci Build znova na hitro javnosti prikazal nekaj slik prihajajoče različice oziroma nadgradnje pisarniškega paketa Office. Sedanja različica 2013 za osebne računalnike PC ima sicer nekatere elemente vmesnika Modern (Metro), toda še zdaleč to ni »ta pravi« vmesnik za sodobne računalnike z zasloni na dotik.

  Objavljeno: 4.4.2014 01:00več
 • Office Mobile za telefone odslej brezplačen

  Microsoft je ob predstavitvi pisarniškega paketa Office za tablice iPad precej bolj na tiho spremenili pogoje rabe podobnega paketa za pametne telefone iPhone in Android. Office Mobile je namreč odslej za telefone na voljo povsem brezplačno, torej za pregledovanje in urejanje dokumentov ne zahteva plačilo naročnine na Office365, kot je to bilo doslej.

  Objavljeno: 31.3.2014 01:00več
 • Pisarna za iPad

  Microsoft Office je (končno) na voljo za uporabnike Applovih tablic iPad! Dolgo napovedana pisarniška zbirka, ki jo na tržnici App Store najdemo na brezplačnem oddelku, za optimalen izkoristek potrebuje Microsoftov račun in naročnino na oblačno storitev Office 365, a nekaj osnovnih nalog zmore tudi brez njiju. Zbirka sestoji iz urejevalnika besedil Word, preglednic Excel, predstavitev PowerPoint ter zapiskov OneNote. Prvi vtisi so pozitivni, več pa v recenziji, ki jo pripravljamo za novo številko Monitorja.

  Objavljeno: 28.3.2014 16:00več
 • Microsoft Office Remote

  Microsoft je predstavil mobilno aplikacijo za telefone Windows Phone 8, ki jih dobesedno spremeni v daljinski upravljavec za pisarniške programe Office (Word, Excel in PowerPoint) delujoče na osebnih računalnikih. S pomočjo novega programa Office Remote lahko daljinsko upravljamo omenjene programe, kar pride prav še posebej med predstavitvami.

  Objavljeno: 19.11.2013 01:00več
 • Microsoftov napad na iWork

  Apple je na nedavni predstavitvi novih tablic iPad in računalnikov Mac objavil obrobno novico, ki pa ima morda globlji pomen, kot se sprva zdi. Za uporabnike njihovih računalnikov so zdaj operacijski sistem in pisarniški paket iWorks brezplačni. S tem so več kot očitno napadli Microsoft, ki za operacijski sistem in Office, razen v primerih svojih tablic Surface, še naprej pričakuje plačilo.

  Objavljeno: 24.10.2013 01:00več
 • Prava mobilna pisarna?

  Uporabniki naprav z operacijskim sistemom Android smo Microsoftovo Pisarno težko čakali. Saj ne, da v priljubljenem Googlovem okolju ne bi bilo spodobnih programov za urejevanje besedila ali izdelavo preglednice, a prava stvar je čisto nekaj drugega, kajne? Žal ne. Kot različici za Windows Phone in iOS tudi androidno obarvani Office potegne kratko. Poglejmo si, zakaj.

  Objavljeno: 24.9.2013 | Kategorija: Preizkusiveč
 • iWork for iCloud že pri uporabnikih

  Po več tednih zasebnega preizkušanja je Apple odprl spletno pisarno iWork for iCloud vsem, ki imajo veljaven Applov račun. Ker spletna različica pisarniških programov, znanih iz okolja Mac OS in iOS, še ni povsem dokončana, so dostop odprli vsem, ki imajo veljaven račun v Applovem oblaku iCloud. Uporabniki lahko preizkusijo spletne različice urejevalnika Pages, preglednice Numbers in predstavitvenega programa Keynote.

  Objavljeno: 26.8.2013 01:00več
 • Microsoft Office tudi na Androidu

  Microsoft je po objavi za okolje Apple iOS svoj paradni pisarniški paket Office prenesel tudi na Googlov operacijski sistem Android. S tem so izpolnili napoved in zaokrožili ponudbo dostopa do pisarniških aplikacij na vse vodilnih mobilnih platformah (Microsoft, Google, Apple).

  Objavljeno: 31.7.2013 20:00več
 • Microsoftov Outlook za iOS

  Microsoft je pred kratkim objavil pisarniško zbirko Office, namenjeno telefonom iPhone. Zbirka omogoča delo z vsemi datotekami, narejenimi v klasičnih programih Word, Excel, Powerpoint, itd., sedaj pa je na voljo tudi samostojna aplikacija za spletno pošto, imenovana Outlook Web App (OWA). Kljub imenu gre za lokalno aplikacijo, ki poleg funkcij, ki jih že poznamo iz brskalnika, omogoča preglednejše in enostavnejše organiziranje e-pošte, iskanja in organiziranja sestankov.

  Objavljeno: 18.7.2013več
 • Chrome OS z Office podporo

  Ob splavitvi računalnika Pixel je Google kupcem obljubil podporo pisarniškemu paketu Microsoft Office. Obljuba seveda še zdaleč ni pomenila, da bodo priljubljene aplikacije podjetja iz Redmonda na voljo za Googlov operacijski sistem Chrome OS, ampak je spletni velikan z njo zgolj napovedal možnost urejanja datotek s konkurenčnega sistema oziroma programskega paketa. Čeprav je Chromebook Pixel že nekaj časa z nami, Wordovih besedil z njim še vedno ne moremo urejati. Oziroma, jih nismo mogli urejati do danes.

  Objavljeno: 29.6.2013 21:00več