Teme - Office

 • Nov član družine Office

  Microsoft je predstavil novega člana družine Office. Sway je digitalni pripomoček za ustvarjanje elegantnih (spletnih) predstavitev. Omogoča nam, da zgolj z nekaj kliki, kosi besedila ter kakšno sliko ustvarimo dih jemajoče predstavitve, ki jih po potrebi zlahka objavimo tudi na spletu. Sway je sodobna in preprosta različica urejevalnika spletnih strani FrontPage. Uglašeni algoritmi nam iz skopih informacij izdelajo končan produkt, pripravljen na objavo. Skupaj z močjo oblaka Azure poskrbijo, da so vsi gradniki na svojem mestu, ne glede na ciljno napravo, na kateri bo predstavitev odprta. Prilagoditve se zgodijo dinamično, brez vednosti (in znanja) stvaritelja. Sway bo moč uporabljati tako na računalnikih kot tudi na tablicah in pametnih telefonih. Znal bo rokovati z miško in tipkovnico, obenem pa bo prilagojen dotiku. Omogočal bo sodelovalno delo več avtorjev hkrati.

  Objavljeno: 2.10.2014 05:00 | Teme: microsoft, Office, spletna storitev
 • Microsoft pripravlja Office 2015

  Po pisanju spletnega portala The Verge se pri Microsoftu pripravljajo na javno predstavitev nove različice pisarniškega kompleta Office za računalnike Windows. Ta korak najbrž ni presenečenje ob napovedih, da bo Microsoft še letos prikazal tudi novo različico okolja Windows (delovna oznaka 9). To je del Microsoftove strategije, s katero bodo nove različice na voljo hitreje, kot v preteklosti.

  Objavljeno: 24.9.2014 01:00 | Teme: microsoft, Office
 • 1 TB za uporabnike Office 365

  Microsoft je zagnal novo cenovno kampanjo, s katero želi pritegniti uporabnike k oblačnemu pomnilniku OneDrive in k oblačni pisarni Office 365. Največji preskok bodo doživeli prav uporabniki storitve Office 365, ki bodo prav v vseh različicah odslej imeli vključenih in na voljo 1 TB pomnilniškega prostora v oblaku.

  Objavljeno: 24.6.2014 01:00 | Teme: microsoft, oblak, Office, pomnilnik
 • Google Docs in Sheets za mobilne naprave

  Google je precej na tiho objavil samostojne ekvivalente spletnih storitev Docs (urejevalnik besedil) in Sheets (preglednica) za najbolj priljubljene mobilne naprave. Čeprav Google še naprej zagovarja uporabo spletnih različic, so zdaj uporabnikom za operacijske sisteme Android in iOS ponudili samostojne programe, ki jih lahko uporabljamo tudi tedaj, ko tablice ali telefoni niso priključeni na internet.

  Objavljeno: 3.5.2014 01:00 | Teme: google, ios, android, Office
 • Microsoftov pisarniški Miks

  Microsoft je predstavil dodatek k priljubljeni pisarniški zbirki Office. Gre za aplikacijo, ki predstavitvam PowerPoint doda interaktivnost in analitiko. Office Mix, kakor se prišlek imenuje, omogoča ozaljšanje poprej suhoparne predstavitve z zvočnim ali video posnetkom, s snemanjem rokopisa ter interaktivnimi elementi v maniri vprašalnika. Za nameček ima orodje, s katerim lahko uporabnik snema dogajanje na računalniškem zaslonu in akcijo vpne v nastajajočo predstavitev.

  Objavljeno: 23.4.2014 11:00 | Teme: microsoft, Office
 • Ta pravi Office za zaslone na dotik

  Microsoft je na konferenci Build znova na hitro javnosti prikazal nekaj slik prihajajoče različice oziroma nadgradnje pisarniškega paketa Office. Sedanja različica 2013 za osebne računalnike PC ima sicer nekatere elemente vmesnika Modern (Metro), toda še zdaleč to ni »ta pravi« vmesnik za sodobne računalnike z zasloni na dotik.

  Objavljeno: 4.4.2014 01:00 | Teme: microsoft, Office
 • Office Mobile za telefone odslej brezplačen

  Microsoft je ob predstavitvi pisarniškega paketa Office za tablice iPad precej bolj na tiho spremenili pogoje rabe podobnega paketa za pametne telefone iPhone in Android. Office Mobile je namreč odslej za telefone na voljo povsem brezplačno, torej za pregledovanje in urejanje dokumentov ne zahteva plačilo naročnine na Office365, kot je to bilo doslej.

  Objavljeno: 31.3.2014 01:00 | Teme: Office, microsoft, iPhone, android, pametni telefon, iPad
 • Pisarna za iPad

  Microsoft Office je (končno) na voljo za uporabnike Applovih tablic iPad! Dolgo napovedana pisarniška zbirka, ki jo na tržnici App Store najdemo na brezplačnem oddelku, za optimalen izkoristek potrebuje Microsoftov račun in naročnino na oblačno storitev Office 365, a nekaj osnovnih nalog zmore tudi brez njiju. Zbirka sestoji iz urejevalnika besedil Word, preglednic Excel, predstavitev PowerPoint ter zapiskov OneNote. Prvi vtisi so pozitivni, več pa v recenziji, ki jo pripravljamo za novo številko Monitorja.

  Objavljeno: 28.3.2014 16:00 | Teme: iPad, Office, microsoft
 • Microsoft Office Remote

  Microsoft je predstavil mobilno aplikacijo za telefone Windows Phone 8, ki jih dobesedno spremeni v daljinski upravljavec za pisarniške programe Office (Word, Excel in PowerPoint) delujoče na osebnih računalnikih. S pomočjo novega programa Office Remote lahko daljinsko upravljamo omenjene programe, kar pride prav še posebej med predstavitvami.

  Objavljeno: 19.11.2013 01:00 | Teme: microsoft, Office, Windows Phone
 • Microsoftov napad na iWork

  Apple je na nedavni predstavitvi novih tablic iPad in računalnikov Mac objavil obrobno novico, ki pa ima morda globlji pomen, kot se sprva zdi. Za uporabnike njihovih računalnikov so zdaj operacijski sistem in pisarniški paket iWorks brezplačni. S tem so več kot očitno napadli Microsoft, ki za operacijski sistem in Office, razen v primerih svojih tablic Surface, še naprej pričakuje plačilo.

  Objavljeno: 24.10.2013 01:00 | Teme: microsoft, apple, windows, osx, Office

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

WgtTlaQnT-o

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji